As if a good thing ever could make up for all the pain.

Jag är högst upp i masttoppen och tittar med stora ögon på en sol som går ned mot horisonten. Det tar längre tid än vanligt att beslå segel, då solen som färgar himlen allt mer rosa tar upp alldeles för mycket av min koncentration. Jag är ensam däruppe, men med ett öppet lugnt vatten och en utsikt som många aldrig får uppleva, känner jag mig allt annat än det. Det är synd om dem som aldrig får vara med om något som detta. De som aldrig får känna av när hjärtat hittar sin behagligaste rytm och hamnar i något slags dvala. Det är en härlig känsla att få slippa alla måsten och att bara få vara om så bara för en stund.

Jag sitter på ett berg efter solnedgången med människor som får mig att må bra och blickar ut över ett trygghetsingivande segelfartyg som ligger förtöjt och skvalpar tyst i det lugna, mörka vattnet precis vid klipporna. Luften är varm av sommar och det är en välbekant, speciell doft av vatten, sol och grönt som letar sig in i min näsa. Klockan är sent men det är fortfarande värme i luften.
Det bor en inre ro i mig och jag tänker att livet är nog väldigt vackert och unikt ändå.
Beslutar mig för att det är det här som gör livet.

Det finns så mycket vackert såhär års att man i stundens hetta glömmer bort hur det kan vara att samma värld många gånger har känts meningslös. Man glömmer bort att det någonsin har funnits stunder då livet stavats tårar och då smärtan infunnit sig i hjärtats och själens alla vrår. Man glömmer bort sånt, för man påminns om hur fantastisk omgivningen och tillvaron kan vara.
Samtidigt som det finns så mycket vackert och lyckobringande i det vi lever i, finns det alltid de som går runt med värk i hjärtat och inte vet vart de ska ta vägen. Då kan inte blommor, gröna ängar och soldoft lösa problemen. Inte heller kan kvällar vid vattnet tillsammans med personer man värderar högt vara tillräckliga, när man är där fast ändå någon annanstans.
Blöta kinder är ett faktum och hålet i hjärtat bildar en gröt av allt man en gång trodde var sant.
Det finns säkerligen en önskan i allas hjärtan om att få stå sådär på en fotbollsplan en sommarkväll och titta in i ett par vackra ögon. Att få vara en del i den klassiska scenen hämtad ur filmen En Kärlekshistoria. Att ha någon som håller om en.
Och det gör nog lite ont i oss alla ändå, fast det är sommar i luften och fåglarna kvittrar långt in på en ljummen natt.


You tell me
Göran

<3

2010-05-17 @ 21:29:47
Emma

Hej Viktor :)

2010-05-17 @ 21:38:52
URL: http://nobodyputsemmainacorner.blogg.se/
zoe

sv: jasså? du är GRYM iaf! haru nån favvogrejj som du älskar att rita? t

2010-05-18 @ 15:36:49
URL: http://zzoe.blogg.se/

Hej sötnos!

Jag heter
Kom ihåg mig!

E-mail (publiceras ej)

Bloggadress eller hemsideadress

Här är min hälsning

Trackback
RSS 2.0