Puss

 
Idag är jag brun. Det är inte helt fel.
Ikväll ska jag iväg på middag. Det är inte helt fel det heller.
Vi hörs, förhoppningsvis.

Tjofaderittan lambo

Igår såg jag dem. Idag hörde jag dem (nya den här gången.) Studenterna alltså.
De skrek. Jublade. Skrattade. Var lyckliga.
Jag vill också.
Dag efter dag släpps nya studentkullar ut på vift och avundsjukan gnager och gror där inne i mig. Låt ett år gå fort, låt det löpa som om det tävlade ett 100-meterslopp och vann. Låt det vara i en sekund.
Ge mig den där studentmössan nu så jag också kan gå ut och ställa mig på stolen, sjunga lambo och vända glaset över huvudet!

Samma visa varje gång

I år ska jag inte bränna mig i solen.
År efter år lovar jag mig själv. Ändå händer det.
Det spelar ingen roll hur mycket jag intalar mig själv att inte bränna mig, det inträffar ändå. Det är mycket snack och liten verkstad. Hela tiden håller jag små föredrag hit och dit för vänner om hur viktigt det är att smörja in sig och blablabla. Vad tjänar jag på det när jag inte räddar mitt eget skinn? När jag gör precis tvärtom det jag säger till alla andra?
Det är livsfarligt. Är man ung och dum får man sota för det senare i livet.
Lika bra att jag tar tag i det här och nu.
En bra början är i alla fall att mamma och pappa idag köpte ny solkräm.
Wish me luck.

Ge mig en systemkamera så lovar jag att fota som en tok


Vem orkar vänta?

Nu är det såhär att jag har jag-vill-ta-studenten-nu-med-en-gång-och-inte-en-sekund-senare-abstinens och den blir bara värre för varje sekund. Snart lär jag väl vara helt paralyserad av tanken på att tänk OM det var jag som gick ut idag. Inte gjorde uppdraget om att servera de glada treorna idag känslan lättare att undvika. Snarare tvärtom. I det ögonblick Carro och jag entrade skolgården började studentlängtan att ta över mig. Under studenternas lunch rös jag över hela kroppen och kände mig alldeles sådär att jag inte visste vad jag skulle ta mig till. Men jag måste hålla ut. Ett år till. Det går fort. Ett ynka år. Sen är jag där. Fri. På flaket. Skvätta öl och skumpa och bara skrika av glädje.
Fast ändå, tänk om det var jag som gick ut idag..

Blogg-make-over

Jag är trött på min blogg.
Den är innehållslös, ful och tråkig.
Jag skulle bli hjärtligt tacksam om någon gullig liten själ där ute ville komma med hjälp och idéer.
Skriv och föreslå, jag är mottaglig för det mesta!


Nu vill jag ut från den trygga bubblan

Jag blir alldeles till mig av att se alla glada treor som ska springa ut imorgon. Grön av avund blir jag dessvärre också. Jag vill vara där jag med. Jag vill också ha endast en dag kvar till friheten.
Försök att förstå känslan bara. Inget mer plugg. Fri vilja. Bli något eller misslyckas. Livet börjar på riktigt. Skrämmande, tycker många. Inte jag. Eller kanske när det väl kommer till kritan. Men i denna sekund vill jag inget annat än att vara en glad student ute på flakäventyr.
Fast det är nog snarare spännande än skrämmande. Lite pirrigt sådär. Massa eget ansvar. Vuxenlivet börjar. Ta hand om sig själv utan att någon tjatar. Leva som man vill. Okej, lär väl kaosa till en början, men så småningom kommer man nog på benen. Åh, jag vill gå ut gymnasiet! Jag vill börja leva jag med!


Abstinens

I detta ögonblick längtar jag något så ofantligt till Finland. Dock vet jag att efter tre veckor där kommer jag vilja åka hem igen bara för att det är lite dött. Men vadå? Va? Jag älskar ju stället. Jag har gjort det sen jag var miniliten. Jag kommer alltid göra det. Jag älskar att ha den där utsikten rätt ut över vattnet. Jag älskar att ligga på bryggan och höra vågorna klucka. Jag älskar att bada bastu. Jag älskar att åka ut med båten och fiska. Jag älskar att åka till Hangö och äta glass. Jag älskar att åka till Ekenäs och gå på Wi-Box. Jag älskar att gå på Raseborgs sommarteater. Jag älskar allt med Finland. Spela roll om jag inte lever på något vidare civiliserat ställe under x veckor, jag älskar det ändå. Familjetid är något som ska prioriteras, vilket man börjar fatta nu på senare år. Finland har, är och kommer alltid vara det som jag förknippar med sommar. Jag har sprungit i dess skogar och på dess gräs och badat i dess vatten så länge jag kan minnas, och jag hoppas innerligt att min syster och jag kommer ta våra framtida män och barn dit. De ska få lika älskvärda somrar som vi har haft. Ta mig till Finland, nu.



Loser

Dålig fotbollsdag, finns det? I så fall har jag det idag. Usel fotbollsdag. Inte en insats gjorde jag under matchen och kände i stället hur äckligt irriterad jag var på mig själv. Blä. Nog om det. Blir bara arg om jag ska mala på.

Igår kväll var vi på briggen Tre Kronor. Ni vet den där båten som ska ta oss mellan Tallinn och Riga i sommar. Tusen kronor på att jag kommer bli grön av sjösjuka redan första timmen och spy över däck jag vet inte hur många gånger. Det är märkligt hur dåligt balanssinne jag har egentligen. Trots att båten stod i hamn igår kände jag av varenda lite gungning och det vände sig nästan i magen. Tur att jag inte hade ätit på ett tag då. Taggad måste jag i alla fall säga att jag blev. Vi kommer ha väldans kul. Det var en najs båt, fräsch och fin inuti.
Skräckscenariot igår var dock då vi skulle klättra upp i masten. Vi var inte säkrade förrän vi kom till första "plattformen", dvs vi kunde bara lita på oss själva. Jag höll förstås på att bajsa på mig. Visst visste jag sedan innan att jag var lite smårädd för höjder, men inte visste jag att det var såhär allvarligt. När ögonblicket kom då jag klättrat upp till den lilla plattformen (jag hade precis säkrat mig) och skulle ta mig upp på den, svek modet. Jag bangade ur. Fegis. Jag kände verkligen att om jag skulle släppa en hand och flytta säkringen upp ett snäpp skulle jag falla. Jag undrade vad i helvete jag hade gett mig in på. Mannen som stod där uppe sa du behöver inte om du inte vill. Det var snällt. Jag sa att jag helst gick ned om jag fick. Det fick jag. Tack gode gud att jag lever. Nä okej, inte så, men ett tag visste jag verkligen inte vad jag skulle ta mig till. Äsch, jag får väl stå i köket eller vara nattvakt när de andra klättrar. Det är inte hela världen.
Kanske är jag född utan en kämpe i mig. That's life.


Sol, vind och vatten

Vi slutade efter första lektionen.
Det var ruggigt skönt och befriande.
Carros brygga var lycklig vinnare av var jag skulle spendera min fritid.
Det blev en myseftermiddag med kardemummakaffe och bikinistek i solen.
Fanny kom och fick proffshjälp.
Tack förresten, Carro. Du vet.



Lite bilder från söndagen i staden (bara jag och Jennifer som var linsluser)



Gårdagskvällen som spenderades vid båten som vi ska ut och fara med i sommar

Nä, nu hinner jag tyvärr inte skriva mer! Ska iväg och möta Janina för att sola lite till innan matchen i kväll.
Kommer nog hem ganska sent eftersom vi spelar borta, men jag har väl lite att dela med mig av då.
Stay awake eller ut och lek i solen. Det är underbart.


Vi hörs imorgon

Något jag har är en väldigt kort stubin. Nyss brast mitt tålamod.
Har frenetiskt försökt att uppdatera i över en timme på denna skit. Publishme är inget att ha.
Vi får helt enkelt höras imorgon. Då lovar jag att bjussa på en hel del bilder och text.
Med andra ord är jag himla sugen på att uppdatera, men i nuläget tycks det vara omöjligt.
Ta hand om er och puss på nosen!


Vinn plåtning med Hanna Björkstedt


Tävla om en plåtning med Hanna Björkstedt här!

Skäms

Jag tycks ha tappat allt som någonsin hetat självdisciplin.
Det som drev mig till hundra procent för inte alls så länge sedan har försvunnit.
Bara sådär. Utan förvarning.
Tidigare hade jag förmågan att ta tag i problem och uppgifter så fort jag fick dem. Så är inte längre fallet. Jag har blivit någon att se upp till när det gäller att skjuta upp saker. Att lägga dem framför sig, på vänt.
Jag har tappat motivationen och har verkligen ingen aning om vart den tagit vägen.
Dags att börja leta.

Förlåt kompisar

Bloggservern var tidigare idag socialt missanpassad under de timmar jag försökte logga in.
Jag ber därför om ursäkt och lovar att uppdatera så ofta jag vill och kan.

Maddies the king

Min kära USA-homie utrymde precis placet. Hon hade inte tvättat håret idag och kände sig allmänt snuskig. Jag hade inpackning i håret och myskläder på mig så det jämnade ut sig. Min vän var ingen stjärna på matte. Hon trodde att fyra gånger fyra blir åtta och att tre gånger två blir nio. Det var gulligt. Nu vet hon att det inte är så. Nu är hon kung. Hon lärde sig nougatregeln.
Jag fick lära mig att skriva glamorous i takt till låten. G-L-A-M-O-R-O-U-S. Det är en intressant filosofi och mänskligt möjligt. Att Cho vill ha Maddies är en annan intressant filosofi.
Maddies undrade om vi fått ny tv. Märks att någon inte varit här på länge.
Om lite mindre än två veckor ska vi hänga på Björns flak. Det kommer bli röj. TEAM NALLE is gonna spåra. Kalas. ÖLA JÄRNET.


Crash and burn

Jag har varit dålig med att vara inne på datorn den här helgen.
Det är härligt. Det betyder att jag har haft massa roligt pågående hela tiden.
Vänner, träningar, SOL, stan, lite mer sol osv osv.

Igår syndade jag. Igår kom Sabina och Sandra våldgästande för att skåda melodifestivalen där Perrelli var långt ifrån att kamma hem en pokal. Synd Sverige, vi måste sticka ut lite mer nästa gång. S & S hade hur som helst med sig naturgodis för 70 kr. Det försvann bara sådär. Fast jag kanske var värd det? Jag hade ju kört slut på mig själv under dagen, så det fanns en del att ta igen..
Vi stannade alla tre hos mig över natten och det blev ett himla projekt med madrasser hit och dit.
Upp i gryningen gällde. Halv nio. Duscha. Frukost. Mot stan. VILA-utförsäljning. Fyra plagg för 350 kr varav en jacka i fuskpäls jag inte vet när jag ska använda. Världens godaste sallad. Kajen utanför Gamla Stan. Lapa sol. Mysigt.

Nu sitter jag hemma, ordentligt trött efter ett hårt spinningpass som nästan fick mig att kräkas. Mormor har kommit hit för att äta mors dag-middag. Min vän Maddies har big issues med matten. Hon kommer hit senare och får proffshjälp. I'm such a geek.

Happiness all over

Min fotbollstränare tycker att jag är en glädjespridare.
Det värmer. Nu sprider jag ännu mer glädje bara för jag är så glad.
Och idag är jag glad. Hur glad som helst.
Det är sol, över 20 grader varmt och adrenalinet efter två hårda träningspass gör fortfarande verkan.

Spelade match idag. Den förlorade vi med 2-0.
Det gör inget. Jag är glad ändå!

Ikväll kommer två eller tre gullevänner över och watchar melodifestivalen.
Det blir najs. Ut med er i solen nu!


Oförklarligt

Är det bara jag som tycker att tiden går så himla fort?
För en sekund sen var jag barn och sprang med blommig klänning och skitiga fötter på gräsmattan. Fri från bekymmer.
Nu är jag snart vuxen. Vuxen. Det känns konstigt i munnen att säga det. En sådan lögn. Jag känner mig inte vuxen någonstans. Gör man någonsin det?


Vilket håll snurrar jorden åt?

Jag vill skriva något, men jag vet inte vad.
Det kliar i fingrarna på mig och jag känner en prestationsångest.
Trots det kan jag inte prestera.
Jag vet inte vad jag vill säga.
Lögn.
Det finns massa jag borde skriva ned.
Massa jag borde få sagt.
Jag har så himla mycket tankar hela tiden.
Jag ska nog skriva en bok.
Palla.


När himlen är blodröd och brinner

Idag har jag inget att säga.
Bjuder på en bild från förra året, precis innan sommaravslutningen.
Mysmiddag hos Sabina.

image57

Är nog bara Maddies som orkar läsa allt






Sommaren 2006 åkte en av mina bästa vänner, Madeleine, och jag på språkresa till USA.
Jag minns första kvällen. Kommer du ihåg, Maddies? Kommer du ihåg hur vi ogillade var vi hamnat? Hur vi längtade till de två första veckorna var passé så vi fick komma till New York? Redan nästa dag hade det vänt. Då älskade vi stället. Det var underbart. Vårt från början ocharmiga och snuskiga rum hade förvandlats på en natt och atmosfären hade blivit mycket trevligare. Som vi älskade det. Vi sov med fönstrena öppna och endast ett myggnät skilde oss från utomhusluften på KUA:s skolgård om nätterna. Varm sommarluft trängde in och vi var lyckliga.
Jag kommer ihåg morgnarna så tydligt. När vi vaknade upp och hade första tjing på duscharna så alla andra fick vänta. När vi gick till matsalen. Frukosten. Onyttig. Gudomlig. Jag utnyttjade varje tillfälle att ta läsk till frukosten. Inte för att det var gott. Bara för att. Och jag undrade hur de kunde servera öl i skolan. Root beer. Minns du?
Och alla luncher. Middagar. Ännu godare mat. Fortfarande lika onyttig.
När Cho smakade Jell-O för första gången och låtsades tycka det smakade pest, när han i själva verket älskade det. Bara för att ingen annan tyckte det var gott.
Vår första resa till Wal-Mart. Jag köpte Mary-Kate och Ashley Olsen-parfym. Jag var Mary-Kate och du Ashley. Och massa billiga T-shirts. Och godis. Och chips som luktade prutt. Bussresan därifrån. Skolbussen. Cutsy! Gulle.
Första gången jag smakade Ben&Jerry's. Jag tror vi köpte den på Post Office. På Post Office där vi också köpte frimärken och våra sweatsuit sandwich-ställ.
Kvällarna vi spenderade på gymet. Jag sa att jag skulle kör fatburner plus. Rawr frågade om jag var tjock.
Och den där morgonen vi gick upp kl 6 för att träna. Vi fick extranyckel för att ingen var uppe den tiden. Vi lovade varandra att fortsätta på samma sätt de resterande dagarna. Det höll en gång. Sen sov vi om morgnarna.
Den där hemska kvällen. Kvällen då alla grät. Kvällen då en kille från Lacrosse-teamet som hälsade på dog. I poolen. Spräckte skallen. Du och Amalia var panikslagna. Ni trodde det var Clara och jag som råkat ut för något. Vi var ju på väg till simhallen.
Lektionerna med Kevin. Roliga. Lektionerna med Mike. Mindre roliga. Vi somnade. Men han var allt en sweety.
När Anton var i vårt rum en kväll. Mycket senare än vad som var tillåtet. Hans ledare kom in. Frågade hur han tänkte. Han svarade typ svensk tid kanske. Klockan skulle vara 6 på morgonen i Sverige den tiden. Argumentet höll inte, men åh så vi bet oss i tungorna för att inte skratta.
När Kevin frågade om vi visste vilken state som var above us. Björn svarade heaven. Nalle, vår Nalle.
Midsommar på KUA. Björnen sover. ZzzZzzZ (läs: zäta zäta zäta...)
När Anna och jag promenerade till macken en kväll och köpte choklad. Kevin kom och hämtade upp oss. Vi lärde honom att säga murmeldjur på svenska.
Vi besökte Ben&Jerry's-fabriken i Vermont och fick provsmaka den då nya sorten American Pie.
Du, jag, Björn och Cho - the fantastic four. Och våra kébabtjejer - Clara och Amalia aka Piff och Puff. Och Anna gånger två. Pillan. Paulina. Matilda. David. Tutu. Hennes vän. Rawr. Slapphanden. De tre J:na. Osv. Osv.
Avskedet från KUA. Vi grät. Du för Anton. Jag för Kevin. Vår ledare Johan sjöng när han såg dig och Paulina gråta på bussen. It must have been love, but it's over now. Vi grät ännu mer. Att något vi till en början ogillat så starkt skulle komma att ligga oss så varmt om hjärtat.
Det blev New York. The city that never sleeps. Det var så sant. Times Square. Åh, så häftigt det var på kvällen. Starbucks. Vi upptäckte Abercrombie & Fitch. Victoria's Secret. Gick på Chicago. Bubba Gump. Friends-fontänen. Yellow cabs. Chinatown. Läskig kvinna som lurade ned Anna och dig i ett rum fullt av plagiatväskor. Clara och jag som klarade oss galant. Jag fick min Chanel-väska. Vi sågs på Starbucks, tur nog. Johan var arg när vi klev på bussen försent. Hade han fått reda på att vi fyra inte gick ihop hade vi varit rökta. Det blev Apple Store. Central Park. Mysigt hotell mot alla odds. God frukost. Frihetsgudinnan. Rawr lökade sönder och Björn och jag låtsades vara Dr. Octopussy och bekämpa Spiderman. Jag lekte gatumusikant. Björn hade tourettes. Jag skulle aldrig mer prata med honom om det var ett skämt. Inte med dig heller, Maddies. Men ett skämt var det. Jag pratar fortfarande med er.
Det blev dags för Washington DC. Lincoln Monument. Björn var dum mot en ekorre. Jag började gråta. Fel vecka. Hotellet var skabb, men so? Pool i lobbyn. Vem bangade bada? Inte jag! Äckelfrukost var det med. Vi ville hem då. Jag förstår inte varför. Inte nu. Nu vill jag inget annat än tillbaka. Jag vill inte sitta här i min ensamhet och vara helt nostalgisk och deppa för att jag gick upp 3 kg de veckorna. Inte utan dig, Maddies.
Sommar 2012, då gör vi landet igen. Princess och Startooth. Maddie-Soo och Emma-Soo på vägarna. Route 66? Vem vet.
Se upp.
Det var jag.
Elephant juice.

Logiskt


Bara sådär

Tågresan till skolan i morse var lustig.
Konduktören talade plötsligt ut i högtalaren.
Vi har ett litet problem. Tåget kommer inte kunna trafikera sträckan Henriksdal-Slussen. Någon har hängt upp en cykel i ledningen.
Jag log inombords.
Vilken kotte hade fått den absurda idén att hänga upp en cykel i tågledningen?
Brilliant? Knappast! Kul var det i alla fall.

Förstört hår?

Jag har alltid suktat efter det där långa håret som sträcker sig 10 cm nedanför brösten.
Jag har sparat och sparat.
Tålamodet har brustit och jag har kapat av allt till axellängd innan det ens hunnit bli som jag vill ha det.
Nu har jag bestämt mig för att det ska förbli långt. Längre.
Förrförra sommaren var jag nära den längd jag så länge väntat på. Men vad gjorde jag?
Precis. Jag var korkad. Jag permanentade håret. En gång för alla.
Självklart var det jättefint till en början. Men som det förstörde håret. Och då menar jag verkligen FÖRSTÖRDE. Jag blev tvungen att klippa mig för jämnan. Hårtopparna var torra och vidriga och klyvde sig i stort sett lika ofta som cellerna i kroppen delar sig. Ni fattar ångesten va? Håret är ändå ett av oss tjejers starkaste kort. Under den här perioden kände jag inte så.
Nu är det på väg att växa igen. Äntligen.
Förhoppningsvis är det som jag vill ha det efter sommaren. Men då är det dags att klippa sig. Igen.
Jag ska inte röra mitt hår mer på ett tag. Nu ska det få vara så naturligt det vill.

Har du begått samma misstag som jag? I så fall har jag hittat bästa hårinpackningen från Gliss. Använd shampoo och balsam i samma färg. Och sätt silkesdroppar i håret när du tvättat det! Jag lovar att det hjälper ett litet steg på vägen.

image39

Bara stjärnor mellan träden

Jag satt och sniffade på min mörkgrå U2-tröja jag tränade i idag. Den tröjan min hostpappa i England frågade mig om jag ville ha när jag packade sista kvällen. Den kvällen då tårarna dröp ned för min kinder och gjorde mina ögon alldeles röda och svullna.
Do you want it? I don't have any use for it anyway.
Jag tackade ja. Jag hade just tagit emot ett minne.

Idag var första gången jag använde tröjan.
Lukta. Lukta här, sa jag till min syster och pekade på axeln.
Luktar den honom? frågade hon.
Nej, England. Den luktar England.
Och jag saknar det. När jag är ensam saknar jag det så mycket.
De första dagarna var mer som en tomhet, men ju längre tiden går, desto större blir saknaden. Nu är den stor. Den etsar sig fast i hjärtat hårdare för varje dag. Och den växer. Jag har ett hål i mig. Ett hål som inte ens ett besök tillbaka kan fylla till fullo.
Det enda som egentligen finns kvar är fina minnen.
För det är dem. Fina.
Jag kommer aldrig glömma.

Jacs musikskola

Fysik är aldrig roligt. Verkligen aldrig. Frestelsen efter att få slumra till och drömma om annat är större än universum. Idag inträffade ett mirakel. Idag var fysik för första gången i världshistorien roligt. Mycket tack vare vår lärare Jac. Han är en sådan där lärare som inte förstår om man driver, ni vet. Förra laben när vi skulle hålla på och mäta spännings- samt strömkurvor med ett oscilloskop, eller vad det nu hette (jag fattar att ingen vet vad det är, vilket höjer nördstandarden på mig ett snäpp), så frågade jag honom med glimten i ögat var man kunde köpa ett sådant mätinstrument. Han svarade helhjärtat. Jag kände mig lite dum. Stackarn förstår inte när man menar allvar eller tvärtom. I alla fall, idag var roligaste lektionen i fysik någonsin. Vi har precis börjat på ett nytt kapitel, som handlar om ljudvågor. Jac var ivrig med att demonstrera olika höga frekvenser av ljuden och plockade fram olika provrör, hällde vatten i några och ställde sig stolt framför klassen. Sen började han blåsa i rören. Han blåste. Och blåste. Och blåste. Och det lät så förbaskat roligt. Jag kunde känna hur magmusklerna arbetade där inne under hans lilla konsert. Som jag skrattade. Och som han brann för det. Synd nog fattade han kanske inte att det var honom vi skrattade åt. Men det såg ju så äckligt roligt ut. Jag dog. Gulle.

Nästa ut var lunch. Morötterna smakar alltid så gammalt. Blä.
Sen religionsprov. BB var på hugget. Sabina och jag spekulerade kring eventuellt klimakterie?

Sandra och jag hade hurteftermiddag. SATS var det som gällde. Först ut var att knata dit från skolan, i stället för att vara slappis och ta bussen eller tåget. Det var duktigt och disciplinerat. Här skulle allt brännas. Sen var det dags att entra gymet. Löpbandet. Rodden. Antog utmaningen. Tredje sämst på listan. 3 olika benmaskiner. Armar. Rygg. Mage. Stretch. Yoggi yalla. Knata till nästa station i stället för den som är dirr utanför. Kände mig värd en applåd. Ingen klappade händer. Det högg i hjärtat.

Nu är jag hemma och måste tyvärr umgås lite med min vän kemiboken igen. Det var ju ett tag sen, ni vet. Nej, men måste göra den där uppgiften vi fått. Men först, kompisar, ska jag hoppa in i duschen och sätta på mig pyjamas såhär på eftermiddagen. Det är tillåtet om man varit duktig.

Can't live can't breathe with no air

Jag vill inte behöva vara begränsad för jämnan.
Jag vill kunna tacka ja till en fika utan att det ska behöva svida i plånboken.
Jag vill kunna investera i nya kläder utan att behöva känna att jag ska leva snålt resten av månaden.
Jag vill kunna gå på bio och känna att det inte var bortkastade pengar.
Jag vill kunna följa med kompisar på resor och ha kul.
Jag vill ha pengar. Miljoner.
Det är så pass dags nu.
Ja, det är det.
När jag kommer hem från Finland ska ett riktigt, jävla, pang-CV skrivas och skickas iväg. Eller nej, jag ska lämna det öga mot öga. Och jag ska få det där jobbet. Det ska jag. Även om det bara handlar om att sitta i en kassa och läsa av streckkoder och fråga "var det bra så?" Jag ska fixa det. Jag måste börja tjäna mina egna pengar.
Jag måste börja leva.

Hur speglar ditt namn dig?

A - Har De Vackraste Ögonen.
B - Alla Vill Ha Dig.
C - Riktigt Barnslig.
D - Gillar Att Dansa Loss.
E - Jättebra På Att Kyssas.
F - Bra Personlighet Och Utseende.
G - Skiter I Vad Andra Tycker.
H - En Gosig Nallebjörn.
I - Helt Underbar I Sängen.
J - Alla Avgudar Dig.
K - Vild Och Galen.
L - Alla Älskar Dig.
M - Ruskigt Smart.
N - Du Kan Behålla Hemligheter.
O - Assexig, Grr.
P - Populär Bland Andra.
Q - Mindre Snygg.
R - Helt GALEN.
S - Lätt Att Bli Kär I.
T - Omtänksam Och Bryr Sig.
U - Kung På Att Bara Ta't Lugnt.
V - Alltid Lika Glad.
W - Otur I Kärlek.
X - Inte Alls Duktig I Skolan.
Y - Bästa Pojkvän/Flickvän Som Finns.
Z - Alltid Redo.
Å - Har En Dold Talang.
Ä - Kan Inte Behålla Hemligheter.
Ö - Gillar Att Dricka/Festa

Jag blev mer nöjd när jag använde mina mellannamn, men det är tyvärr fusk..

Someone new


Mat, mat, ge mig mat

Jag är hungrig. Vrålhungrig. Magen skriker efter mat. Den kurrar och har sig och jag kan inget göra.
Tyvärr serveras middagen om först ca en timme här hemma. Då är jag förmodligen redan död. Dum är jag också. Att springa på tom mage var inte det klokaste beslut jag tagit. För det första gick det väldans trögt då mitt energiförråd var slut sedan länge och för det andra resulterade det i outhärdlig hunger.
Egentligen behöver ni ju inte veta det här. Jag skriver det för min skull.
För att jag ska kunna uthärda hungern en timme till. OM jag nu gör det.

Jag gillar regnet förresten. Många är missnöjda med det. Jag gillar det.
Det är fint när det är sol och regn på samma gång och när luften är varm.
Igår när jag gick från fotbollsträningen till tåget hällde det ned regn. Jag tittade upp i skyn och ett stort, grått regnmoln var alldeles precis ovanför mig. Som att det regnade för mig. Det var det enda regnmolnet jag skymtade. Runt det var himlen alldeles klarblå och inte ett tecken på oväder syntes.
Sen kom regnbågen. Den var jättevacker. Och doften. Doften av duggregn.
Ni kanske fattar att jag gillar det här vädret. Dock kan det sätta sina gränser om det håller på alldeles för många dagar till. Sommar är trots allt det jag trivs bäst med.


Stop pretending that you are a moviestar

Jag borde tagit med mig mer att äta. Det enda jag hade var ett litet fjantigt äpple, som inte gav mig mer energi än en ärta. Dessutom var gröt det enda jag fått i mig innan, så hjärnnerverna tycktes inte vilja koppla rätt efter en tid och magen kurrade betydligt mer än en gång. Jag pratar naturligtvis om de tre timmarna då vi satt i en sal, fullt koncentrerade, och skrev riksprov i Kemi A. Jo, det gick väl bättre än förväntat. Dock kände jag verkligen hur energin började ta slut ju längre tiden gick och jag kände frestelsen av att bara få lämna provsalen. Tänk vad skönt det skulle vara.. och jag behöver ju ändå inte oroa mig.. Men jag satt kvar. Tog mig an den uppgiften jag sparat till sist. Fast jag tog nog inte an den riktigt. För det betyder väl att man klarar den? Jag vet inte hur många uträkningar jag gjorde. Alla gav olika svar, vilka dessutom var orimliga. Sen blev jag arg för att jag inte kunde, kladdade över hela talet med massa blyertsstreck och lämnade in provet. Det talet var ju inte ens svårt..
Men skönt är det att det är över. Nu är det bara chillsaker kvar.

På väg hem från tåget hade jag sällskap med Jennys lillasyster Camilla. Hon får mig att skratta åt allt.

Nu ska jag ut och springa i regnet!

Hold me

image38

Ladder 49

Det var tredje gången jag såg den filmen.
Jag gråter lika mycket varje gång.
Trots att jag vet vad som ska hända.


Puss och kram

Imorgon är det riksprov i kemi. Jag har inte pluggat ett skvatt idag.
Anledningarna:
1. Sabina och jag tvingades sitta kvar i skolan långt efter att vi slutat för att skriva färdigt projektarbetsförberedelserna och prata med entusiastiska Greenpeacemänniskor. Karolina var med ett tag innan hon flydde till jobbet, och Caroline stackarn var hemma och sjuk. Men jag ska inte förneka att vi hade det trevligt sådär på eftermiddagskvisten, Sabina, för det hade vi allt.
2. Jag kom hem senare än beräknat från skolan. Var tvungen att slänga i mig mellis, byta om och springa till tåget.
3. Fotbollsträningen slutade kl 19. Jag var hemma vid 20. Då var det middag.
4. Nu är klockan snart 21. Way för sent för att plugga.
That's it! MVG ändå. Right? Ja, right.
Jag kan faila. Det är sant. Jag får MVG hur som helst. Det har vår kemilärare sagt.
Mamma sa att "du måååååste göra bra ändå, blablabla..." och till min syster som idag fick veta att hon fick MVG på matte nationella och därmed kommer få MVG i matte garanterat sa hon "men gör de sista stegen i alla fall." Jag svarade att jag inte borde berätta sådana här saker för henne och pappa för de resonerar ändå helt annorlunda till skillnad från dagens ungdomar. Vet vi vilket betyg vi får redan är det verkligen no way att vi gör något extra. Man gör det som är tillräckligt. Sen chillar man. Man gasar INTE järnet trots att man redan är given det betyg man suktar efter. Dagens ungdomar är ändå tvungna att lära sig så himla mycket mer än vad våra föräldrar behövde när de var unga. Människan kommer ständigt på nya saker och det tar inte stopp än. Det fortskrider. Stackars mina barn. De kommer dö av press. Kanske ska banga att sätta nya liv till världen? Nej. Jag är för ego.

Dessutom hade Jac fel idag på fysiken. Han var verkligen hundratio procent säker på att det bara blir en ring runt stenen när man kastar den i vattnet. Hela klassen protesterade. Jac sa att vi hade fel. Klassen fortsatte protestera. Jac fortsatte säga att vi hade fel. Det blev slagsmål. Okej, inte bokstavligt talat. Men slagsmål med ord. Till slut sa Jac: "Då slår vi upp sida blablabla och tittar på bilden!" Mycket riktigt visade bilden en sten med betydligt fler än en ring runt sig. 1-0 till klassen. Synd att eleverna ska behöva undervisa lärarna nu för tiden.

Nu ska jag bege mig ut i vardagsrummet och dega. För er som vill ha filmtips inför kvällen så börjar kl 21 på kanal 9 min jag-gråter-sällan-så-mycket-film. Ladder 49. Enjoy. Gråt inte allt för mycket bara.

image37

Unik och ingen jävel lik

Min vän Sabina konstaterade idag att man blir deprimerad av att läsa min blogg.
Tro det eller ej så är det faktiskt inte första gången jag hör någon säga det.
Men jag ska berätta för er. Jag ska berätta som det är.
Jag är ingen olycklig människa. Jag är bara väldigt bra på att tänka alldeles för intensivt, alldeles för långt och alldeles för mycket.
Dessutom har vi alla våra små demoner att tampas med och alla mår vi dåligt emellanåt.
Men i grund och botten är jag lycklig. Jag är nöjd med det jag har, även fast det finns fler saker jag önskar jag hade.
Jag vet att man ska uppskatta att man fungerar normalt och är helt frisk. Det finns alltid de som har det värre.
Men det är lätt att falla tillbaka på ruta ett, ni vet den rutan där man är missnöjd med allt och bara vill byta liv? Fast det gör jag i princip aldrig. Jag faller lättare till ruta två i stället. Rutan där man vill ha det man inte har och inte kan få.
Fortfarande vet jag att jag har ett underbart liv.
Jag vet att jag har en underbar familj.
Jag vet att jag har underbara vänner.
Jag vet att det räcker.
Jag vet att de livskrafter familjen och vännerna ger en räcker gott och väl för att vara lycklig.
Men visst önskar jag att jag hade en pojkvän.
Det gör väl alla som inte har någon?

Nu ska jag skriva ett glatt inlägg bara jag publicerat detta.

Fotboll

image36
Blir första fotbollsträningen på några veckor nu.. Härligt!

Vissa sanningar är bättre osagda

Jag fattar inte vad folk gör för pengar. Det är sjukt. Pinsamt.
Vad som är inpräntat i människors huvuden är att kärleken alltid är det som vinner.
Att kärleken är starkast.
Ibland tvivlar jag.
Ibland tror jag faktiskt att suget efter pengar är starkare.
Det andra är lögn.
För vissa.


(Hittade videon på Stinalees blogg)

Socker

Det blir ju aldrig som man tänkt sig. Det vet du. Det vet jag. Det vet alla.
Mycket riktigt. Idag blev det inte som jag tänkt mig.
Jag åkte hem till min vän Carro och pluggade kemi hela dagen. Bangade spinning (p.g.a. hosta.) Let's get fat.
Nä. Men vi behövde paus efter några timmar och gick till Sickla. Handlade djupfrysta bär. Gick hem. Gjorde delikat smoothie. Pluggade lite till. Åt rolig middag. Carro fortsatte plugga. Jag slutade. Men hey, vi kommer få MVG. På det vi kan.
Nu ska jag ut och springa, måste.

Fighter

Idag, mina vänner, har jag mycket att stå i.
Större delen av dagen ska jag umgås med min allra bästa vän - kemiboken. Vi kommer ha väldigt kul ihop. Synd att ni inte kan vara med. Ni vet, där kemiboken är, där är det fest.
Nu ljuger jag igen. Där kemiboken är, är det aldrig fest.
Enda sanningen i det hela är att jag ska spendera större delen av dagen med den.
Tragiskt.

På eftermiddagen är det spinning som gäller, wihi!
Sen.. back to chemistry.
Suck.

Hör du sången de spelar på radion?
Varje ord verkar handla om dig.

There you'll be


.

The broken clock is a comfort
It helps me sleep tonight
Maybe it can stop tomorrow
From stealing all my time

And I am here still waiting
Though I still have my doubts
I am damaged at best
Like you've already figured out

I'm falling apart
I'm barely breathing
With a broken heart
That's still beating
In the pain
There is healing
In your name
I find meaning
So I'm holding on
I'm holding on
I'm holding on
I'm barely holding on to you

The broken locks were a warning
You got inside my head
I tried my best to be guarded
I'm an open book instead
And I still see your reflection
Inside of my eyes
That are looking for purpose
They're still looking for life

I'm falling apart
I'm barely breathing
With a broken heart
That's still beating
In the pain
Is there healing
In your name
I find meaning
So I'm holding on
I'm holding on
I'm holding on
I'm holding on
I'm barely holding on to you

I'm hanging on another day
Just to see what you will throw my way
And I'm hanging on to the words you say
You said that I will
I will be okay

Broken lights on the freeway
Left me here alone
I may have lost my way now
Haven't forgotten my way home

I'm falling apart
I'm barely breathing
With a broken heart
That's still beating
In the pain
There is healing
In your name
I find meaning
So I'm holding on
I'm holding on
I'm holding on
I'm barely holding on to you

I'm holding on
I'm holding on
I'm barely holding on to you

Kalas

Idag har jag tränat.
Det var underbart.

Det finns inget att förstå

image35
Alexanders engelska lilla beundrare skrev till mig på fejjsan ikväll. Tre gånger på en minut.
Nu har jag henne runt lillfingret. Hahaha.

Jag kommer aldrig få veta svaret

Varför vill man alltid ha allt man inte kan få?

Maddies behind the camera


London, februari 2008.
Maddies och jag befann oss i detta ögonblick på Oxford Street.
Meningen var att jag skulle hälsa hem till dem jag ville, men se så det kan gå.
(...när inte haspen är på.)

Äsch, ge mig bara England tillbaka.

Inget liv utan träning

Måste bara få säga en sak:
IMORGON SKA JAG TRÄNA IGEN!
Efter tre veckors vila är det äntligen dags! Visserligen är inte min hosta fullständigt borta, men jag orkar inte bry mig. Det är bara pest och pina att gå runt och inte kunna äta som man annars gör i rädsla för att bli fet. Jag vet att jag måste börja lugnt, och det ska jag, men det är ett steg back on track! Snart är jag i full gång igen och till bikinisäsongen så.. men ofta.

Om himlen finns är jag förlorad

Jag tänkte ta tåget hem från Malin.
Ibland undrar jag hur jag tänker.
När jag tog steget ut från hennes port och kände doften av försommar förstod jag att det skulle sluta på annat sätt. Vem kan motstå en promenad hem i den ljuva luften? Klockan var strax efter nio på kvällen och det var fortfarande ljust ute. Jag njöt av varje andetag jag tog. Åt vilket håll jag än tittade blommade det för fullt. Över allt var det grönt, det gick inte att undgå. Jag kunde inget annat än att njuta. Jag promenerade fånigt i min ensamhet, tänkte på en del saker jag borde ta itu med snarast, innan det är för sent, och tackade den som belönat mig med förmågan att kunna se. Det är så värdefullt. Jag menar, jag skulle aldrig vilja gå miste om det jag såg idag. Den har promenaden gav mig mer än något annat gjort på länge.
I sommar ska det fortsätta på samma sätt. Förhoppningsvis utan skinnjacka och jeans och i stället med linne och shorts. Har jag riktigt tur går du bredvid.
Sen kan jag ju hoppa extra högt om allt som Malin och jag smällde i oss ikväll brändes bort under promenaden.. You wish.
Hur kom jag ens på tanken att ta tåget?

Finland sommar 07 (snart är vi där igen)

image25image27image28image30image31image32image33image34image26

Bra att veta

Idag på kemin fick vi lära oss att 90% av alla asiater saknar någon grej i kroppen som gör att de kan bryta ned alkohol. De blir därför väldigt fulla väldigt snabbt. Ekonomiskt, tänkte jag. Sedan om de mot all förmodan skulle ha tur nog och ha den grejen som bryter ned alkoholen i första steget, saknar de nedbrytningspartikeln som behövs i nästa steg. De blir därför jättebakis.
Jag blev tvungen att smsa min koreanvän Cho.
Maddies sa att hon aldrig hade skrattat så mycket.


Hejdå vännen

Något jag ångrar jättemycket är att jag raderade min första blogg. Den jag skrev när jag gick i KS. För det första var jag med om så himla mycket roliga saker där, som dokumenterades i bloggen, och för det andra skrev jag bäst då. Jag kunde skratta åt mina egna texter. Det jag skriver nu för tiden känns mer som död skrift. Det känns som att jag skriver för skrivandets skull och ser inte längre glädjen i att ha en blogg. Det som gör mig så arg är att det är omöjligt att få tillbaka mina älskade, skrattframkallande inlägg.
Jag är en mördare.
Jag dödade min första och absolut bästa blogg.
Förlåt.


Jag saknar dig

image23
Visserligen ser jag ut åt helvete på den här bilden, men det bjuder jag på.
Du är i alla fall söt som socker och du ska veta att jag saknar dig, Malin.

Broken


Jag vill också

För 5 år sedan gick jag i sexan och umgicks med helt andra människor än idag. Jag var ganska osäker på mig själv, tvivlade ofta på om jag gjorde rätt för mig och kände mig lätt otillräcklig.

För 3 år sedan bytte jag skola. Det ångrar jag inte en sekund. Jag stormtrivdes i den atmosfären, älskade att gå upp på morgonen för att få gå till skolan, hade underbara lärare och underbara vänner (det har jag även idag såklart)! Dessutom upptäckte Ella och jag varandra igen, och det är något jag kommer vara lycklig över hela livet.

För 1 år sedan gick jag första året på gymnasiet. Jag träffade nya vänner vilka jag fort kom in i en nära relation med. Alla i klassen gick runt och längtade till England, som vi föreställt oss helt annorlunda än det var, och Malin och jag taggade inför språkresan vi skulle göra till Malta den sommaren.

För 3 månader sedan var jag i England. En upplevelse jag aldrig kommer glömma.

Igår hade jag religionsprov och pluggade kemi med Mikaela så pennan stod i lågor.

Imorgon är det fredag. Då ska jag äntligen träffa Malin igen.

Om ett år är jag ett år närmare studenten än idag. Det året blir nog ett av de roligaste med många härliga studentskivor och goda skratt med kära vänner. Förhoppningsvis har jag blivit modigare och lyckats få den jag vill ha.

Hela dagen har jag gått runt och trott att det är fredag. Jag vet inte hur många gånger jag har blivit besviken över att det faktiskt är torsdag. I-landsproblem, I guess...
Idag var det hur som helst nationella (reading och listening) i Engelska B. Det är väl kul om man är duktig på att hela tiden vara hundraprocentigt koncentrerad. Det är inte jag. Jag har på tok för lätt för att börja tänka på något annat, samtidigt som rösterna på bandet pratar. Sen kommer jag på mig själv och tänker ja men just jävlar, vad har de sagt? Vad handlar det om? VAD SKA JAG SKRIVA??! Jag är vid det ögonblicket screwed. Men det är seriöst det som är det svåra. Att koncentrera sig. Engelskan har jag egentligen inga smärre problem med, det är just det där med att ständigt vara koncentrerad. Enda tillfället jag kan komma på då jag payar fullständig attention är när det är något jag tycker är så himla intressant så jag blir som förtrollad. Det händer mycket sällan. Sen är det ju en annan grej om man är okoncentrerad på en lektion, jag menar, där har vi ju böcker (vilka lektionerna är baserade på) så so what om jag inte orkade lyssna hela den lektionen, det kan ju bara tas igen genom läsning. Dock är fallet annat i nationella prov där man ska lyssna. Det får man bara höra EN gång och gör man det inte med största möjliga uppmärksamhet, ja då är enda vägen ut att gissa hej vilt. Men gissar man hej vilt är man ändå körd, vad är oddsen att lyckas om man inte hört ett skvatt liksom? Sen kan man ju vara den typen av människa som gud valt att ha som ögonsten och belönats med lika mycket tur som Alexander Lukas (ni vet Kalle Ankas kusin som aldrig behöver röra ett finger för att få det perfekta livet.) "Men livet ska ju vara fullt av motgångar." Sant. Det kan inte alltid vara medvind. Hur mycket erfarenhet ger det? Men ändå, snälla rara, jag ber, inga motgångar under nationella lyssna-delen. Där vill jag ha medvind.
Åh nej, nu blev det ett sådant där galet inlägg igen.
Inte meningen.

Efter skolan träffade jag i alla fall min käraste Jenny, som för övrigt kommenterade att det var väldigt mycket kemi och dikter på min blogg. Vilken tragisk människa jag måste vara.
Sprang på Malin, eller Malin sprang snarare på mig om jag ska vara korrekt. Det var kul att se en så nära vän som varit väldigt långt bort ända sedan jag åkte till England. Vi har verkligen inte setts på 5 månader. Imorgon ska vi göra ett försök. Tror vi har ganska mycket att ta igen.

Anna (lillasyster) och jag ska laga middagen ikväll. Katastrof.

Snälla?


Den fria viljan var vår tonårsdröm

Tänk dig att du står på en stor, grön äng. Det spelar ingen roll åt vilket håll du tittar, du kan ändå inte se var ängen tar slut. Den är oändlig. Det ösregnar. Du tar ett djupt andetag och drar in varje liten luftpartikel som kan fylla dina lungor. Doften av regn letar sig in i ditt sinne. Doften av en ny början. Lycka. Du börjar springa. Barfota. I en vit klänning. Känner vinden gripa tag i ditt långa hår. Du upplever friheten. Ökar farten. Inget kan stoppa dig. Du springer och låter inget komma i din väg.
Detta, mina vänner, är precis det jag känner för att göra nu. På en stor, grön äng där ingen kan skada mig.

Laughing in the rain

Att inte våga ta risker betyder faktiskt inte att man är feg.
Man är rädd.
Det finns en rädsla i allt.
Rädslan för att bli utskrattad.
Rädslan för att bli sårad.
Rädslan för att det aldrig ska kunna bli som förut.
Att vara rädd är inte samma sak som att vara feg.
Att vara rädd betyder bara att man är försiktig med det man har.
Feg är något helt annat. Något som inte hör hit.

Jag tänker inte fortsätta på samma sätt.
Jag tänker sluta vara rädd. Sluta balla ur.
Jag tänker våga börja ta risker, som jag lovat mig själv så många gånger nu.
Det är bara det att jag är rädd.
Rädd för att bli utskrattad, sårad och för att det aldrig ska bli som förut.


Vi höll ut länge, men vi föll till sist

Klockan 15.00 idag började Mikaela och jag plugga kemi. Vi slutade precis. Nu är klockan lite över åtta = vi har pluggat kemi fem timmar i sträck (med en matpaus.) Min hjärna går på tomgång. Sällan att jag kommer kunna prestera mer ikväll. Egentligen borde jag verkligen göra träningsexemplaret jag fått inför nationella i Engelska B som äger rum imorgon, men just nu känner jag att jag verkligen inte orkar.
Jag är så välförtjänt av en lugn stund jag bara kan bli. Minns inte när jag pluggat såhär frenetiskt senast.
Ett avsnitt Grey's Anatomy med gudarnas skapelse Patrick Dempsey sitter därför alldeles för bra för att vara sant om ca 40 minuter.
Tagga till nu, bundisar.

England

image22

Den 5e januari i år åkte en flicka till England. Hon kom hem igen den 21a mars, nästan 3 månader senare, och kände sig som en ny människa.
Som jag saknar det. När jag tänker på det, ser bilder, videos, inser jag att det aldrig kommer bli så igen. Den möjligheten jag fick till den resan är något jag ska vara tacksam för hela livet. Jag skulle aldrig vilja byta ut det mot något annat.
Sorgligt nog känns det som ett annat liv. Det känns inte som att det hänt.
Det var ett annat dom mot ett annat vi.

Ikväll bokade jag biljetter tillbaka för att hälsa på min underbara värdfamilj och för att på ett eller annat sätt få uppleva den där känslan man ständigt hade där, igen. Det blir inte förrän i slutet på augusti dock, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Det vet vi alla, trots att det ibland känns frestande att byta ut det där aldrig mot ett alltid.


HJÄRTA

image19 image20
Ni är allt bra fina ni två,
och åh så glad jag är att jag har er.

Till dig, Maddies


Regina Spektor - Us

Vilken färg har själen, älskling?

Egentligen har jag inte alls tid att sitta här och slösa bort tiden, men en attraktionskraft till datorn som tycks vara starkare än attraktionskraften till skolböckerna, gör att jag på något konstigt sätt slutar här i alla fall.
Idag har jag varit duktig. Tillsammans med Carro, Sabina och Karro. Vi ska nämligen segla iväg med båten Briggen Tre Kronor mellan Tallinn och Riga i början av sommaren. Innan dess måste vi förbereda en text, som ska vara en start på projektarbetet i trean. Vår uppgift är att undersöka hur man räknar torsken i Östersjön. Och du tänker säkert i läsande stund "men guuuuud jag har aldrig hört något tråkigare, liv liv liv de måste ha," men faktiskt har vi blivit tvingade. Det var till och med så att vår lärare tog fram en kniv och sa att han skulle döda oss om vi inte gjorde det. Skoja. Nu ljuger jag så min tunga svartnar. Fy. Bäst att sluta och berätta sanningen. Det är den att vi helt enkelt var tvungna att göra detta arbete för att ens få infinna oss på båten. Men det är det värt. Sen är det också ett väldans plus att ha påbörjat projektarbetet, så man sedan slipper vela fram och tillbaka mellan olika saker man kan tänka sig skriva om. Då är det faktiskt skönast att man inte har möjligheten att bestämma själv. Men, här ska seglas. Skepp ohoj! Nu ska jag lära mig allt som jag kan ingenting om.
Annars är det bara att hissa upp masten!

Nu ska jag gå och ploga mig igenom hela Kemi A inför riksprovet nästa vecka.
Wish me luck, friends.

image18

Svenskt på repeat

Lars Winnerbäck & Miss Li - Om du lämnade mig nu
Lars Winnerbäck - Elegi
Lars Winnerbäck - Timglas
Lars Winnerbäck - Kom hem nu
Petter & Säkert - Logiskt
Säkert - Allt som är ditt
Kent - Socker
Kent - Elite
Kent - Columbus
Kent - Sundance kid
Shout Out Louds - Impossible
Shout Out Louds - Normandie
Shout Out Louds - You are dreaming
Gyllene Tider - Juni, juli, augusti
Gyllene Tider - Kung av sand
Gyllene Tider - Det är över nu

Fingeravtrycken är de farliga

Jag borde få ett pris. Jag har hittat det jag är bäst på i hela världen.
Ni vet när man efter många om och men valt vilken färg man vill pynta naglarna med. När man sen målar dem så noga man kan och tänker att den här gången ska de vara fina som aldrig förr. När man målat färdigt, blåser lite försiktigt på naglarna i väntan på att nagellacket ska torka. När man tålmodigt sitter och bara väntar på att få göra nästa grej.
Då.
Då får man för sig att man ska öppna en knuten plastpåse. Tänker att äsch de har säkert torkat.
Och vips. Naglarna förstörda innan man hunnit blinka.
Förutom avtryck från plastpåsen på varje för några sekunder sedan snygga nagel förekommer fingeravtryck man trott man lyckats undvika. Men aldrig.
Aldrig.
Jag vet inte hur många gånger här i livet jag har målat mina naglar, och inte en enda, nej, inte en enda gång har jag lyckats undvika avtryck av något slag.
Aldrig.
Jag är bäst i hela världen på att sabotera fint målade naglar.
Ge mig ett pris.


Ambitionen tog slut till sist

Jag vet inte hur många rader jag påbörjat nu.
Raderat.
Påbörjat igen.
Raderat igen.

Jag vet inte ens vad jag tänker skriva.
Något ihopslängt kanske.
Nej.
Då blir det bara "god dag yxskaft."
Som det här inlägget precis blev.
Ihopslängt är det också.
Det var ju det jag inte ville.
Men publiceras ska det.
Trots att det säger noll.
Tänk hur många sekunder av ditt liv du precis slösade bort på absolut ingenting.

Åh, jag blir så knasig när jag inte tränar..
Vimsig.
Och rastlös.

Kom, sysselsätt mig.


Ät fett och socker till du spyr

Jag har tagit första steget.
Nu gäller det att våga ta det andra.
Det ska jag klara.

-

Finns inte ord för hur mycket jag saknar att träna.
Det är som att jag står med fötterna i ett träsk fullt med lera.
Ensam.
Ingen hjälpande hand i sikte.
Jag kan inte ta mig upp.
I stället sjunker jag i leran.
Djupare.
Jag tittar ned på fötterna och upptäcker att leran egentligen är kvicksand.
Den drar mig ännu längre ned.
Snabbare nu.
Och jag kan inget göra.


Bara för att vi saknar den sommaren, det landet, de människorna och hela den resan så himla mycket i detta ögonblick, Maddies.


Jag drar Norrlands guld-reklamen.
Du skrattar.
USA summer of 06.
Bäst.

Bli nostalgisk med mig nu, älskling.

Elegi


Ignorera den fula texten i början och koncentrera er i stället på att se varför jag älskar den här låten.

Jag blundar, men jag ser ändå

Jag är verkligen sämst.
Har lovat mig själv att göra x antal saker, men vad händer?
Jag flyr.
För tjugo minuter sen lovade jag mig själv att röja galet i mitt rum nu, nu, nu.
Se vad som hände. Jag sitter här. Framför datorn och gör ingenting.
Jag är verkligen sämst = jag är bäst på att göra ingenting åt saker som verkligen skulle gynna mig själv.

Om jag känner mig själv tillräckligt bra handlar väl i själva verket det här inlägget om något helt annat än rumsröjningen.
Jag är så bra på att fly.

Piteå höstlovet 07

image17
Vet inte varför jag lägger upp den.
Såg bara så himla glad ut.

Did you give the world some love today, babe?

Jag. Måste. Få. Träna. Innan. Jag. Bryter. Ihop.
Det är inte kul längre.
Jennifer frågade om jag skulle komma och kolla på damlagsmatchen nere på IP idag. Jag avböjde vänligt. För det första har jag en del att göra här hemma och för det andra skulle jag känna allt för stort sug efter att få hoppa in och delta.
Jag sa till mamma idag när jag låg och solade att jag uppriktigt sagt känner mig som en fläskpannkaka när jag inte får träna. Hon sa att jag inte var det.
Konstigt nog har jag gått runt i bikini hela dagen och har inte planerat att ta av den förrän jag ska hoppa i säng.
Om en vecka. Då jävlar.
Då jävlar ska jag träna till jag faller ihop.


Read my mind


Ett barn utan fräknar är som en himmel utan stjärnor

Systra mi är ute och ränner och klantig som hon är glömde hon givetvis hemnycklar.
Gissa vem som får sitta uppe och vänta halva natten? Rätt. Jag.
Mams och paps ville hoppa i säng, så visst kunde jag vara en ängel och ta på mig ansvaret och vänta på min yngre, mindre smarta familjemedlem.
Känner att jag svamlar och att det här inlägget kommer bli allt annat än något förmedlande.
Jag ska säga varför:
1. Jag har ont i huvudet.
2. Jag är riktigt trött.
3. Min hostmedicin innehåller morfin.
Egentligen har jag ingenting att säga, mer än att jag vill skrika ibland bara för att jag är som jag är stundvis.
När jag inte spenderar tid med någon annan är jag också så himla duktig på att tänka. Jag kan till och med tänka så mycket att jag blir förvånad över hur långt jag tänkt. Jag kan tänka så mycket att jag får för mig att det fortfarande finns en chans till det och det. Kanske beror det på att många av mina tankar innehåller "om" och "men." Ibland (eller ska jag säga ofta?) kan jag tänka så långt att jag blir totalt depp. Då har jag lyckligtvis min musik. Den gör mig ännu deppigare. Självklart lyssnar jag på riktig "tänkmusik." Det är ju den som är bra(?)

Okej, helgen då. Igår efter skolan joinade Sabina hem till mig. Vi pratade om lite allt möjligt. Syrran min skulle ut till en kompis på Värmdö = pappa skulle skjutsa henne. Mamma kom då på den brighta idén att varför skulle inte resten av familjen äta ute på restaurang då. Jag bjöd med Sabina. Efter att ha dumpat syster på Värmdö, åkte vi vidare till matplejset. Det var najs. Gott. Bjöd dessvärre Sabina på lite efterillamående. Det gick över sen.
Mor och far släppte oss sen vid mataffären och Sabban och jag köpte mys för kvällen. Sandra kom. Vi gick hem till Sabina. Där var det BARTY. Skoja. Det var chillkväll. Ida och Jennifer kom sen och gosade ännu mer. Alla höll på att dö av värmeslag framför filmen vi såg.
Sandra och jag sov kvar. Vaknade av en crazy unge vid namn Elin (Sabinas lillasyster) på morgonen. Hon ville att Sandra skulle läsa boken om hur hon blev till. Sandra hade ju inte hunnit läsa färdigt den för henne igår kväll. Dah. Sabina och jag fortsatte sova. Vaknade igen av att samma crazy unge ville att vi skulle äta delikat (som hon uttryckte det) frukost som hon och Sandra gjort. Vi gav upp sovandet.
Dagen spenderades ute i solen med Sabinas mamma, Sabinas två småsystrar och Sabina själv. Det var soligt. Varmt. Svettigt. Stekigt. Elin ville leka. Gunga. Springa hit. Springa dit. Det tar aldrig slut på energi i den där vildungen.
Senare mötte Sabban och jag upp Carro och Fanny för att köpa picknick inför kvällen. På menyn stod bland annat rostbiff, potatissallad, jordgubbar m.m. Skeppsholmen nästa. Det var mysigt. Vi har sett Tutankamon som Fanny bestämt sa att den hette. Al Chapman eller något var det riktiga namnet. Jag snackar om en båt. Det satt sköna typer på gräset där vi var. En man från Irak ville ta en bild med oss. Han spanade galet på Fanny. Hon sa att hon var 12 år. Han såg ledsen ut när alla skrattade åt situationen. Vi hittade nya homies. De var galna. Vi misstänkte starkt att de var höga. Rolig underhållning för oss i vilket fall som helst.




Och nu sitter jag här och väntar på min kära syster.
Förlåt för ett totalt osammanhängande inlägg.
Jag ska bättra mig.

Confusion

Känner bara..
Äh. Jag vet inte vad jag känner.
Just nu är jag bara förvirrad.
Återkommer.


It starts in my toes

Säg mig varför jag är så feg?
Jag är en mes, det är vad jag är.
JA

Snälla, rara, äckliga, fula hosta. Stick.
Stick och kom aldrig mer igen.
Jag vill trääääääna, böl.

Gosevänner

Idag har jag haft en fin eftermiddag med två av mina högt prioriterade.
Bjussar på lite pics (skratta inte åt min dubbelhaka på bild 3 - jag ser ut så när jag har roligt), men bli inte allt för avundsjuka på att jag har så fina vänner.



Vi har vingar av guld och vi ramlar omkull

Det regnar utanför mitt fönster. Gråter himlen? Det är fint.
Regn har alltid fått mig att känna mig trygg.
Jag vet inte vad det är som gör det.
Kanske för att jag lite ser regn som något förlåtande.
Droppar faller från ovan, landar någonstans, sköljer bort och renar.
De ger det som är gömt nya chanser att se ljuset.
För så är det ju.
Efter regn kommer solsken.

Better in time

Jag ska ta tag i allt jag borde ta tag i.
Saker som jag klarar av.
Som att beställa tid på handledarkursen i övningskörning och som att få i ordning mitt rum.

Säg att du bara är en dröm.


My heart

"Det är du som är söt, inte sminket."
Jaha. Tack? Eller vadå? Det kanske bara är ett snällare sätt för dig att säga att jag sminkar mig fult?

Jag skulle aldrig tacka och ta emot den repliken. Aldrig på insidan.
Jag är inte modig nog att gå på allmänna platser utan smink.
Det handlar inte om att jag är rädd för hur jag ska bli bemött.
Det handlar om att jag inte känner mig bekväm utan sminket.
När man har sminkat sig i så många år har sminket blivit som en trygg fasad man kan gömma sig bakom. Bakom en fasad kan man dölja så mycket. Det är väl bra på ett sätt, men samtidigt måste man våga vara sig själv.
Allra mest handlar det nog om att jag inte riktigt vet vem jag är än. I första hand gäller det att lära känna sig själv. Att vara stolt över den man är. Sen klarar man vad som helst. Sen kan man gå utan smink hur ofta man vill.
För visst vore det skönt?

Jag tror också att om man ska känna sig söt utan sminket i den här åldern behöver man någon som säger det till en ofta. Någon som uppriktigt menar det. Som en pojkvän.

Jag säger inte att jag kan för det

Jag förstår inte meningen med allt hektiskt bloggande egentligen.
Själv bryr jag mig inte ett skvatt av vad den eller den människan har gjort idag (så länge det inte är något wow-får-jag-ta-på-dig-häftigt.) För mig är det totalt ointressant. Det är inte heller något jag känner mig klokare av att ha läst. Snarare dummare. Som grädden på moset får jag sen ångest över att ha slösat bort x antal minuter på en text som ger mig absolut ingenting.
När jag läser något vill jag känna att jag får ut något av det. Att det är intressant. Att jag lär mig saker.
Inte fan lär jag mig saker jag kan ha nytta av i livet om jag läser att du idag fick världens skavsår och var tvungen att köpa nya skor, eller att du gick si och så många gånger på toa. Det ratar jag direkt.
Sen finns det de bloggarna som har "det." De bloggarna jag fortsätter att klicka mig in på flera gånger om dagen i hopp om att få läsa ett nypublicerat stycke. De bloggarna som är som droger. De man inte kan få nog av.
Jag har mina favoriter i bloggvärlden, även om de är få. Resten är skräp.
Men det ska ni veta. Att hitta en bra blogg, en såndär man känner sug efter att läsa, det är som att hitta en nål i en höstack. Det är nålarna som är unika.
Ändå kliar det i fingrarna på mig.

I just got lost and slept right through the dawn

Resultaten från förra veckans kemiprov hamnade i våra händer idag. Score igen. Jag har flyt och våra lärare tycks vara extra speedade nu när semestern närmar sig. Dessutom tycker vår kemilärare (med glimten i ögat) att klassen består av ett psykoinfantilt gäng. Jag förstår honom. Det värmde i alla fall att höra. Nu ska jag skryta i några veckor, sen måste jag ha något nytt att leva på.

Efter skolan åkte Carro och jag in till stan. Vi satt i Kungsan över en fika en bra stund (jag har beställt min första latte, vuxenpoäng!) Det var mysigt och behövligt. Nästa stopp blev lite affärer, där vi fyndade kan tilläggas, och sen tog vi bussen hem. Jag sällskapade min vän i hennes mysiga, lilla bostad till hon skulle iväg och träna (som jag förövrigt är väldigt desperat efter att få göra i nuläget) och åkte därefter hemåt.
Min hostmedicin smakar verkligen inte gott.

Varför skulle du någonsin få upp ögonen för mig egentligen?



Försökte hitta den riktiga videon till en av världens bästa låtar, men antar att det inte finns någon.
Ni får nöja er med den här hemmagjorda varianten som någon lagt upp. Den är väldigt söt.

It's a cold and it's a broken Hallelujah

image2

15 saker du inte behöver veta om mig

image3

1. Jag tog min första dos hostmedicin för någon timme sen och har inte hostat sen dess.
2. Jag kan inte dricka mjölk som stått i kylskåpet utan lock.
3. Jag har varit i England i 3 månader och tycker att det känns som att det inte har inträffat.
4. Jag har en lillasyster som är två år yngre än jag.
5. Jag är ständigt i behov av pengar (ja, jag skaaa skaffa jobb.)
6. Jag är besatt av Mary-Kate och Ashley Olsen.
7. Jag har en röd iPod nano.
8. Jag älskar fräknar.
9. Jag planerar att göra en roadtrip med min vän Maddies genom USA, sommar 2012.
10. Jag längtar helt sjukt till jag fyller 18.
11. Jag har piercad navel.
12. Jag älskar choklad, men har blivit duktig och äter inte längre onyttigt. Frukt är också gott.
13. Jag har underbara vänner.
14. Jag är väldigt bra på att tänka alldeles för mycket.
15. Jag har lovat mig själv att satsa i sommar. Att våga ta risker.






Från vägarnas lyktor och städernas ljus

Okej, jag ger inte upp än. Ett tappert försök till ska jag ge mig på.
Den här bloggen får inte dö. Inte än.

Men visst. Vi kollar om ni tycker det här är intressant och gör mig och er mycket klokare.
Idag har jag varit i skolan. Vi fick tillbaka våra fysikprov. Jag scorade.
Lunch halv elva. Inte mänskligt. Jag åt majs.
Eftermiddag med religion. Vi läste bibeln. Otroligt givande, som vanligt. Ironi, såklart.

När jag kom hem vid två satt jag en stund i solen. Försökte steka, men min hud är inte den som ger sig i första hand. Några nya fräknar kanske jag kan stoltsera med i alla fall. Sri Lanka, säger jag bara. Längtar.

Enda sen England har jag gått och dragits med en envis hosta som aldrig riktigt vill släppa. Visserligen är jag inte helt oskyldig till att den stannat kvar, då jag tränat hårt även fast jag varit väl medveten om att det är fel. Jag visste att det inte var rätt, men jag var tvungen att träna ändå. Om jag inte får träna mår jag inte bra. Jag har alltså gått såhär i 3 månader. 3 månader av hosta. Känns som jag är utvald till att drabbas av oturssaker.
Så jag var duktig idag. Pluspoäng till mig. Jag gick nämligen till Vårdcentralen.
Efter x antal minuter hos doktorn med diverse undersökningar, andningstest och diskussioner fick jag en hostmedicin utskriven. Den innehåller massa morfin och smakar inte direkt delikat. Biverkningstexten säger att man kan drabbas av bl.a. hallucinationer, illamående + kräkningar. Yes. Jag som älskar att kräkas. Eller inte. Jag gråter varje gång och blir som ett litet barn. Uääk. Vi får se vart det leder mig.
Träna får jag inte heller göra på ett tag. HURRA. Turen har verkligen kommit till mig. Men bara jag slutar hosta så. Tar det några dagar, ja, då är jag back on track om några dagar. Tänker då inte vänta två veckor. Jag har redan gått en vecka utan träning i ett tappert försök att "vila" bort hostan. Se hur det gick. Får seriöst abstinens av att inte träna. Jag måste få komma ut och röra mig!! Förhoppningsvis lär jag väl mig av mitt misstag.
Hej fett.

Blev ni klokare av att höra vad jag gjort idag? Har ni fått något intressant att diskutera?
Nej, det var ju det jag sa.

Kom änglar, kom älvor det börjar bli kallt
graderna sjunker så fort överallt
och det hjärta som skulle bli ditt på nåt vis
det fryser nu sakta till is

Varje ord verkar handla om dig

Blev en snabb död åt den här bloggen.
I alla fall känns det så i nuläget.
Jag har helt enkelt för lite att säga och dela med mig av.

Återkommer när jag känner mig redo.

Valborg

Jag mår bra.
Valborg var najs.
Dock fortfarande överskattat.

Kommer vara borta till på lördag.
Ni hör av mig då.
Pözz

RSS 2.0