En vild fantasi som dränks i lådvinsnostalgi.


Märker ni hur lite jag har att säga för tillfället? Känns lite som att jag börjat avreagera mig genom att rita i stället för att göra det i ord. Det är rätt skönt.


Lite blyertskladd för den som är intresserad.

Såhär såg det ut igår när jag suttit en stund:

Och här är resultatet: (Vi har dock ingen scanner hemma så jag vet inte om det är så rättvist att fotografera egentligen.)

Fulländad.

Sedan kl tre idag har jag suttit djupt försjunken i mitt tecknande. Det är världens terapi, lite som att man försvinner någon annanstans för ett tag. Man märker inte att tiden rusar iväg. Först nu, efter sju timmar, är jag färdig. (Eller ja, egentligen sex, eftersom jag tog en timmes paus framför Grey's Anatomy.)
Men det är skönt. Skönt att jag hittat något som jag faktiskt kan och känner mig bra på, och något som samtidigt får mig att försvinna för ett tag. Något som gör att jag slappnar av inifrån och ut.
Jag försökte fota, men det är alldeles för dåligt ljus, så jag fixar det imorgon bitti innan jag åker.

Vacker!


Den här skönheten sitter jag och ritar av nu. Har lyckats införskaffa världens tålamod på något vänster, men det är hemskt vad krångligt det ska vara att få till en snygg näsa.
Är jag en riktig sötis kanske jag lägger upp en bild på resultatet här när jag är klar (vilket antagligen inte blir idag, eftersom det tar tid att vara pillig och noggrann.)

Och visst bor det ett skrik nånstans i lugna, tysta liv.


Jag är ganska fattig på ord för tillfället och desto rikare är jag på tankar. Men de är mina.

Idag har jag jobbat och sedan legat i solen på balkongen och druckit kaffe och lyssnat på Kent och Enya. Några nya fräknar har slagit rot på mina ögonlock och kinder.

Än fanns det tusentals tårar kvar, och de var dina att ge vem som helst.



Nu ska jag lägga mig och läsa en tidningsartikel som jag fått av min fina Carro. Hon åkte till SATS idag enbart för att överlämna den till mig. Det var vackert.
Godnatt.

Så ta dina minnen och försvinn ur mitt liv, älskade, älskade du.

De senaste dagarna har jag fått tvinga i mig mat. Jag har ingen aptit och det är inte likt mig.
Det har inte varit lockande att äta. Alls. Det är nästan så att jag mår illa när jag gör det och jag känner inte igen att jag fungerar så. Jag om någon brukar vara glad i mat. Det är ju det bästa som finns?
Ändå äcklar det mig lite för tillfället.
Men jag vet att jag måste. Jag vet hur viktigt det är att äta ordentligt och regelbundet när jag tränar så hårt och ofta som jag gör. Jag vet att man bryter ned sig själv i stället för att bygga sig starkare om man äter för lite. Trots det slarvar jag. För jag är så förvånansvärt ohungrig.
Och det är så väldigt lätt att vara klok mot andra och samtidigt, någonstans, glömma bort att ta hand om sig själv. Jag vet vad som gäller och jag säger det till alla andra, men jag föregår inte med så gott exempel. Kanske handlar det där om att vara klok mot andra också om att lära sig själv att inse saker. Att själv få uttala riktiga meningar som förr eller senare ska bli sanning hos mig också.

Hungern. Jag saknar den. Så jag fortsätter att tvinga i mig energi till jag hittar hungern i något dammigt hörn.
Mamma sa igår att hon tyckte att jag såg smalare ut och jag hoppas för guds skull inte att det är sant.

I wish I had a mango tree in my backyard.

Jag har möblerat om lite i mitt rum och har några nya plagg i garderoben. Det sistnämnda tack vare en fin vän.
Gårdagen började med ben- och rumpträning och avslutades i en soffa på Söder hos Lina med film och massa pizza i magen.

Det finns inte så mycket att säga just nu.


China roses.

Jag har kommit fram till lite saker idag:
1. Jag är tydligen inte odödlig. (läs: man ska inte träna med halsont och på riktigt tro att det inte slår tillbaka på en. Jag har haft ont i halsen flera dagar efteråt och idag har jag legat halvt sjuk.) Imorgon kommer jag däremot vara på benen igen, det känner jag i hela kroppen!
2. Jag suger på körkortsteori. Har haft icke godkänt på alla testprov jag gjort hittills idag och jag skrattar lika mycket varje gång för att det går så käpprätt åt helvete. Och det jag inte kan handlar om sånt som har med själva tekniken i bilen att göra vilket jag uppenbarligen inte har tänkt att ägna en sekund åt. Plus att jag är ganska övertygad om att jag aldrig kommer köra med en kanot på taket. (Dessutom måste jag få säga att vissa av frågorna är extremt konstiga och inte ger tillräckligt med information. Ja.)
3. Min familj har typ världens roligaste middagskonversationer.
4. Jag har fortfarande inte fattat vad ;pPPppP är för frän grej, men min syster och jag har ont i käkarna för att vi skrattat så mycket åt alla dessa grupper på facebook.
5. Hockeyn har totalt tagit över - I need Grey's Anatomy!

Tusen tankar, flera drömmar, en verklighet.

Jag vet inte om jag någonsin trott på slumpen. Så länge jag kan minnas har jag menat att allt är förutbestämt; att det redan är bestämt vilka beslut i livet man ska ta, vilka man ska umgås med, vad man ska gå igenom och när man ska dö. Jag har alltid trott att min livssaga redan står skriven någonstans och att jag styrs utifrån den, att det redan är menat att jag ska vara med om allt jag är med om.
Tanken på att det redan är dokumenterat vad som händer härnäst, att det någonstans finns ett "steget före", skrämmer mig lite. Jag skulle kunna ligga hack i häl med tiden, men det spelar ingen roll, för den vet redan något som jag inte vet.
Samtidigt kan jag känna att det kanske visst finns något som heter tillfälligheter. Att det är dessa små tillfällen i livet då man har en chans att själv ta ett beslut. Det är små tillfällen som aldrig kommer komma tillbaka, tillfällen då man måste ta sig samman och agera i det som är nu. Även om det kanske bara handlar om minuter eller sekunder så är det en tid som bara hänger på dig, som du har i dina händer och som du kan krama hur hårt du vill.
Jag tror att mitt liv på något sätt avgjordes sommaren 2009. Då när jag i förtvivlan och med en insida i skärvor åkte hem från Gotland utan att riktigt förstå vad jag gjort. Utan att tänka lämnade jag den plats på jorden som får mig att må som en prinsessa, den plats på jorden där några av kanske världens finaste människor finns samlade. Hela båtfärden hem satt jag bakom ett par solglasögon och grät tyst. Jag ville skrika för att jag hade så ont i hela kroppen, men jag kvävde det. Tänkte att det här var en mardröm jag snart skulle vakna ur. Winnerbäck sjöng i mina öron och hans musik var det närmaste jag kunde komma känslan av att jag var där igen. Och jag kände i hjärtat hur det inte räckte.
I Nynäshamn undrade jag vad jag hade gjort. Hur kunde jag vara så dum. I den sekunden hade jag redan bestämt mig: jag skulle tillbaka. Och det var i den sekunden jag gjorde ett val jag mådde så obeskrivligt bra av, ett val som skulle komma att halvt bestämma fortsättningen på mitt liv.
Det blev bokstavligen hem och uppdatera packningen, vända och ta färjan tillbaka samma kväll. Jag stannade länge den gången och det blev den bästa sommaren i hela mitt liv, men kanske också den sommar som innehöll mest tårar. Tårar bestående av rädslan för att förlora människor som verkligen sett mig och som grävt sig så djupt in i mitt hjärta.
Ibland kan jag undra hur mitt liv skulle sett ut om jag valt att inte återvända till Gotland den sommaren. Jag blir rädd när jag tänker på det, på alla "om" och "men" som finns, och jag får en obehagskänsla i kroppen. Den dagen innehöll en liten portion tid jag själv fick bestämma över och jag stängde av hjärnan den dagen; jag levde enbart efter mitt hjärta som så många andra gånger.
Det blev ett levande bevis för mig på att det hjärtat säger är det som är rätt och att man i dessa små tillfälligheter som kommer i livet ska agera utifrån just hjärtat.
Livet är fullt av tillfälligheter. Ta vara på dem.


Ever thine, ever mine, ever ours.

Det är som att jag inte vet var jag har min plats.
Då var jag barn och då visste jag vad som gällde. Jag visste vad jag hade för bekymmer och jag visste hur dagarna såg ut. Framförallt visste jag vad det innebar att leva i nuet. Idag står jag och trampar på olika ställen med fötterna ständigt i rörelse. Jag förflyttar mig, snavar, halkar till, ramlar ihop, tar mig upp igen och har aldrig riktigt båda fötterna på ett säkert ställe. Det är som att marken under mig brinner, att jag inte kan stå stilla tillräckligt länge och känna att jag trivs där. Och det är som att allt kan brista när som helst. Som att jag inte vet någonting.
Jag är på väg att bli vuxen och jag har ingen aning om hur man gör. Hur man ska se ut, hur man ska agera och vad som förväntas av mig. Det är en dimmig värld jag kliver in i och jag luktar på den, smakar på den och känner på den. Jag använder alla mina sinnen. Den är utanför mina annars så trygga gränser, den är nåt nytt, nåt obekant. Och den skrämmer mig. Samtidigt är den så spännande, så oförutsägbar och den är verkligen min. Jag kan göra vad jag vill med den. Jag kan forma den med mina händer och jag kan välja vad jag vill se.
I början, när jag tog första steget in, var dimman tjock och ogenomtränglig; den var kritvit och jag visste inte om jag befann mig i början, mitten eller slutet. Kanske stod jag vid ett stup där ett snedsteg hade inneburit att jag föralltid skulle falla; jag såg absolut ingenting. Sakta men säkert började saker klarna, dimman lättade och var inte längre en nästintill konkret gröt.
Någonstans började jag ta tag i den värld där jag inte känner att jag har någon riktig plats. Den värld där jag känner att jag befinner mig mittemellan två världar. Jag började ta tag i den tid där det känns som om man egentligen inte finns, där man identitetslös strövar runt lite fumligt och varken vet ut eller in.
Jag undrar hur det ser ut när dimman försvinner helt och när skärpan är inställd på det skarpaste. När allt är ristat i sten och när jag kan erkänna att här är mitt liv.


Luvis.

Jag ska hålla dig i handen idag så du slipper vara rädd.



Art.

Alltså.
Jag försökte rita lite för jag blev så inspirerad av en ny favoritblogg.
Men. Det gick inte så bra.
Tror jag måste känna mig lite mer sugen, eller så var det bara inte rätt dagsform i fingrarna.
Jaja.

Förövrigt är Solsidan kanske det roligaste programmet som finns just nu! I die. Och lite kul är det allt att man känner igen alla miljöer.

*

Det stod i tidningen i morse att det är sänkt pris på resor till Grekland i maj och juni. Jag överväger starkt.

Mör.

Något av det bästa som finns måste vara att träna så hårt att det smärtar i musklerna för att det är så tungt. Mina ben och min rumpa är helt slut och jag måste verkligen hoppa in i duschen. Men det där med träning, det är bra grejer det.
Och sen tycker jag ju hemskt mycket om sommaren också.


Yours is the first face that I saw, I think I was blind before I met you.


Jag borde åka och träna bara för att jag inte gjort det sen i onsdags, men jag är sjukt sugen på IKEA.


This is the first day of my life, I swear I was born right in the doorway.

Jag vill ha en förändring så jag rensar rummet från grunden. Hittar massa gamla kort och brev från en svunnen tid. Där finns gratulationskort jag fick på min 4-årsdag samt kort från de följande födelsedagarna. Jag hittar gamla brev från vänner jag brevväxlade med under somrarna i Finland, vänner jag knappt ser längre.
När min morfar levde, ritade och skrev han ofta till mig, och minnena av honom väcks till liv när jag hittar kuvert adresserade till mig i hans handstil. Från mormor finns det julkort med söta små rim och farmor klippte alltid ut tidningsartiklar med djur och skickade till mig.
Fina personer har skrivit vackra rader på dekorerade kort som jag fick under tiden jag låg på sjukhus och det är nästan så att jag blir tårögd för att det finns så många själar som bryr sig om mig. Du kommer klara det här.
I min bokhylla hittar jag mängder av gamla serier jag gjort, texter jag skrivit och teckningar jag ritat, och jag fascineras av hur fantasifull och kreativ jag en gång var. Jag rotar fram böcker från tiden på lågstadiet då mina vänner och jag hittade på egna kontinenter med olika länder och skrev om dem i böcker vi gjorde själva. Läser gamla dagboksinlägg från när jag precis lärt mig skriva och skrattar åt hur extremt roligt allt låter. Det som står i dagböckerna från tiden då jag var fjorton-femton år får mig att le lite inombords. Kanske just för att allt verkade så himla lätt, även om jag minns den tiden som precis tvärtom.
Bestämmer mig för att börja teckna mer när jag hittar alla tomma eller halvt påbörjade teckningsblock som bara ligger där. Bestämmer mig för att det nog ska komma en förändring nu.

Pussåkram.

Jag har kört bil på en hal bana och lekt med en fin vän och söta ungar.

You're still young, that's your fault.

Egentligen hade jag noll träningssug idag, men jag åkte iväg ändå. Kände att jag behövde rensa huvudet en skvätt och när jag väl stod på löpbandet blev det milen. Idag blev den avklarad på 49 minuter och 47 sekunder, och det var knappt så att jag var trött efter. Såg det lite mer som uppvärmning. Nu är mitt mål att klara den på i alla fall 45 minuter. Det ska gå!
Bodypump-instruktören hade pepptalk med mig efteråt.
- Du får inte ge upp nu. Man blir helt knäckt, jag vet det. Och jag vet att du kommer vara jättebra, för du har sån karisma.
Det var fint och jag tackade och sa att hon var gullig och gick sen därifrån med en härlig känsla inombords.


Fräknar.

Jag har suttit ute på balkongen och njutit av sol och värme, fågelkvitter och Melissa Horns vackra texter. Har lyckats få lite färg på magen och samlat på mig lite fräknar på kinder och ögonlock. Sommaren är på intåg och det känns i hela kroppen. Snart blir allt precis så som det ska vara.
Förresten får man gärna skriva en kommentar ibland för det tycker jag är kul. Bara en liten parentes sådär.

But you know that my destination is on this road going down.

Jag är både lite glad och ledsen. Kan inte riktigt sätta fingret på känslan i mig just nu.
I natt drömde jag att jag satt längst fram i ett flygande tåg som rusade i hög hastighet över vackra landskap och små fina byar. Jag kommer ihåg att jag skrek att nu är jag lycklig. Jag skrek det så högt jag kunde och jag menade det hela vägen från hjärtats inre till att det förvandlats till sagda ord som låg i luften. De spelade The Fray's How to Save a Life, men jag har ingen aning om varför. Kanske det är en av anledningarna till att drömmar kan vara precis hur som helst.
Idag ska jag nog bara sitta ute i solen med en bok och en kopp kaffe och fundera över allt som händer just nu. För något i mig säger att den här lilla demonen av oro snart kommer tyna bort.

Det spelar inte längre någon roll, jag orkar inte slåss. Det är bortom min kontroll.

Det är väl det där "duktig flicka"-syndromet som alltid tycks leva kvar i mig. Jag tampas med det varje dag och det äter bitvis upp mig.
Under hela min uppväxt har jag velat vara bäst på allt jag gör. Jag ville vara den som ritade finast på dagis, den som fick stå längst fram på dansen, den som vann alla simtävlingar - jag ville vara bäst vad jag än gjorde.
Prestationsångesten var ingenting jag märkte av eller som gjorde mig bekymrad förrän några år senare. Den följde med mig till gymnasiet. I början räckte det med MVG på alla prov och redovisningar, men i trean kom jag in i ett mönster där jag skrev alla rätt hela tiden. Det blev den nya ribban för mig. Och det var så jag fick bekräftelse på att jag var ganska bra; några ord eller siffror på ett papper. Jag fortsatte så fram till studenten, och ibland kan jag fråga mig hur fan jag egentligen orkade. Och var det värt det?
Varje gång jag fick tillbaka ett prov drog jag bara en lättnadens suck över att jag klarat det. Jag blev inte ens glad, det hade ju blivit en vana.
Någonstans kanske jag ska tacka mig själv för att jag ger mig in i den här leken där man ska vara bra på allt. Att jag sätter sån press på mig själv. Annars hade jag aldrig gått ut med de betyg jag eftersträvade. Mycket var också tack vare min självdisciplin, bestämdhet och vägran att misslyckas. Det sistnämnda är väl egentligen synonymt med prestationsångest.
Jag har alltid varit van vid att klara allt jag tar mig an. Då har det å andra sidan handlat om saker jag vet att jag klarar av, saker jag känner mig trygg med och där jag inte går utanför mina gränser. Saker där jag vet att jag inte behöver synas.
Ordet misslyckas finns inte i mitt huvud. Jag är livrädd för det. Livrädd för att svika mig själv. Men sviker jag verkligen mig själv? Sviker jag mig själv om jag tillåter mig själv att misslyckas? Det är väl snarare så att jag sviker mig själv om jag gång på gång ska straffa mig själv och skratta åt hur ynklig jag är så fort det är nåt jag inte klarar av för att jag lagt ribban för högt?
Det är som C och S sa när de kom förbi den kvällen när jag hade ont i ögonen och huvudet för att jag gråtit så mycket: Du måste våga misslyckas. Just då var det svårt att ta in de orden, men ju mer jag analyserar meningen förstår jag att ingen är odödlig. Jag misslyckades, men samtidigt vann jag. Jag vann för att jag tog mig an en av mina värsta rädslor, och jag slog mig blodig, men jag gjorde det. Mamma berättade för mig samma morgon att hon läst att mod är om man utsätter sig för någonting som man verkligen vill, men som man är så väldigt obekväm med. Och det var precis så det var för mig. Jag gjorde något som jag aldrig skulle vågat om jag hade tänkt efter ordentligt innan, och kanske var det därför jag anmälde mig i sista sekund med vetskapen om att det inte gick att dra sig ur.
Jag förlorade och vann på samma gång, men det var förlusten som tog hårdast på mig. Samtidigt kanske det är den som kommer att stärka mig.
Jag la krokben för mig själv, ramlade och slog mig hårt, och var väldigt nära på att ge upp. Men jag ska ta mig upp på benen igen, stå rakt och sträcka på ryggen för att utstråla så mycket självsäkerhet jag kan. För jag är bra.
Nästa gång är det jag som slår min rädsla blodig.


Om jag kunde stänga av min hjärnverksamhet ibland.

Det värsta är väl egentligen att inte veta om man får ett ja eller nej. Känslan av att man inte duger, att man inte räcker till.
Jag hatar att vara såhär nervös. Det svider i magen och jag tappar fokus.
Egentligen har jag världens scenskräck. Fattar stundtals inte riktigt varför jag gör det här.
Kanske för att ta mig an mina rädslor och besegra dem. För att känna självförtroendet stiga i höjden.

We weren't born to follow.

Jag kanske verkar totalt off, men jag måste få hjärntvätta mig själv lite innan jag sticker till min fina Maddies för att styra upp hela dagen innan hennes tjugoårsmiddag ikväll.
Så. Det kommer gå bra imorgon. Det kommer gå bra imorgon. Det kommer gå bra imorgon. Det kommer gå bra imorgon. Det kommer gå bra imorgon. Det kommer gå bra imorgon. Det kommer gå bra imorgon. Det kommer gå bra imorgon. Det kommer gå bra imorgon. Det kommer gå bra imorgon. Det kommer gå bra imorgon. Det kommer gå bra imorgon. Det kommer gå bra imorgon. Det kommer gå bra imorgon. Det kommer gå bra imorgon. Det kommer gå bra imorgon. Det kommer gå bra imorgon. Det kommer gå bra imorgon. Det kommer gå bra imorgon. Det kommer gå bra imorgon. Det kommer gå bra imorgon. Det kommer gå bra imorgon. Det kommer gå bra imorgon. Det kommer gå bra imorgon. Det kommer gå bra imorgon. Det kommer gå bra imorgon. Det kommer gå bra imorgon. Det kommer gå bra imorgon. Det kommer gå bra imorgon.

Varför går jag ändå runt med en svidande klump i magen som säger tvärtom? Och varför vill jag kräkas för att jag skakar från insidan och ut?


Jag hatar att jag älskar dig och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig.

Varför är det så svårt att ta emot beröm och varför ska jag alltid försöka bortförklara det någon säger till mig? Jag skulle vilja vara en sån som sväljer alla fina ord och bara skiner som en sol. Inte vara den som tvivlar och hela tiden tycka att de egenskaperna passar bättre på nån annan.

For you will still be here tomorrow, but your dreams may not.

Ibland kan allt kännas lite tvivelaktigt. Till exempel hur det kommer gå på söndag och vad vill jag egentligen med hjärtat mitt?


Hur i hela världen skulle nån kunna sätta kedjor på en hurricane?

Om jag bara kunde tro lite mer på mig själv. Klippa sönder alla trassliga snören jag sitter fast i och springa för mitt liv. Springa så snabbt att hjärtat slår snabbare och långsammare på samma gång och bara låta kroppen fyllas av känslan att friheten och självsäkerheten drar iväg med mig. Med den jag är. Att bara låta mig vara jag och att nöja mig med det.
Jag har fått höra så många fina saker som sagts till mig de senaste dagarna, av betydelsefulla och fina människor i min omgivning. Det enda jag ska lära mig nu är att suga åt mig av det. Och att tro lite mer på det som är jag.

Dom kommer kliva på dig igen.


Vad två öron klarar.

Vi sitter i Linas soffa, dricker vin och pratar om livet. Ur högtalarna strömmar Kents vackra, svarta texter och vi bläddrar i böcker där det står att mod handlar om att alltid leva med hjärtat.
Det är fint att det kan vara så när det finns så mycket som kan göra så ont.

Du är bra.


Jag är så tacksam för att du finns.

When everything's made to be broken, I just want you to know who I am.


Idag har Carro och jag köpt nya träningskläder, vilket kanske är det roligaste som finns att köpa. Dessutom blir det ännu roligare att träna. Kanske var det tack vare det jag klarade av milen på 51 minuter och 57 sekunder idag. Eller så var det för att jag bara hade 55 minuter på mig innan pumpen skulle börja så jag var tvungen att pressa mig järnet. Och jag har ju sagt det tidigare: när jag ger mig fan på något brukar jag oftast klara det. And I did it!
Imorgon har jag körlektion och sen ska jag träffa min underbara Lina hela dagen.
Det känns bra nu.


Jaha.

Varför snöar det när det ska vara sol och vår? Och de som måste få någon annans hjärta inopererat för att deras egna har lagt av, kommer de någonsin känna så som de gjorde innan?

And you can't fight the tears that ain't coming.

Det är mörkt ute och på radion spelar de Simon & Garfunkel's The Sound of Silence. Jag har alltid tyckt att den låten är så vacker, att det finns något speciellt i den som får mig att se livet från ett annat perspektiv. Det är som att jag kliver ur mitt skal och tittar på mig själv som om jag vore någon annan. Det är som att tonerna plockar fram all den skönhet som finns i livet. Allt det vackra som livet faktiskt kan vara.
Det är torsdag kväll och vi är på väg mot Arlanda för att hämta hem min syster. Jag föreställer mig hur jag kramar henne när hon kommer ut från gaten. Hur jag känner att familjen är hel igen. Och hur jag känner att allt kanske kan bli som vanligt igen.
Vi sitter i bilen och jag föreställer mig att sommaren har kommit. Jag ser hur jag skrattar. Hur jag skiner och sprudlar och hur det skriker om mig hur lycklig jag är. Jag ser mig tillsammans med fina människor på platser där jag vill vara. Jag ser för mig en framtid så som jag önskar att den ska vara.
Det är som att jag lyckas lägga all stress åt sidan. All ångest som fortfarande har sin hemliga vrå därinne.
Jag har lärt mig hur man överlever. Framförallt har jag lärt mig att tiden inte är tillräcklig för att gå runt och inte tycka att livet är vackert. Ändå kan jag halka till och tappa fotfästet ibland, men jag tar mig upp. Skrattar. Låtsas som ingenting. Skrattar ännu mer. För är det något jag vet hur man gör är det att skratta.
Och det är en trygghet.
Men det är mig jag måste jobba med.

And in the naked light I saw
Ten thousand people, maybe more
People talking without speaking,
People hearing without listening,
People writing songs that voices never share
And no one dared
Disturb the sound of silence


The funeral.

Jag tvättar bort sminket precis som alla andra kvällar eller nätter. Jag tänker inte ens på att jag gör det. Jag känner det inte.
Den fejkade fasaden, vars avseende är att dölja det som inte borde visas, rinner av mig med vattnet och följer det ned i avloppet. Jag reflekterar inte över det. Vet redan att den där fasaden inte är till någon nytta och lik förbannat intalar jag mig det varje dag.
Ser ett naket, avslöjande och sårbart ansikte. Ett ansikte som egentligen inte kan dölja någonting.
Ser in i två tomma ögon och undrar vad jag hade kunnat göra annorlunda.

Fina lilla briggelibriggen.

Vill man bygga armmuskler ska man hänga på en brigg. Så är det bara. Det har jag gjort hela dagen idag, för hon ska täckas av och riggas på. Skruvdragaren har varit glödhet i mina händer. Dessvärre var jag tvungen att dränka hela skon i en vattenpöl på täckningen innan så strumpan blev dyngsur. Lite då och då låg jag i vatten faktiskt. Johan fick plötsligt värsta snilleblixten och tyckte att nästa år kan vi ju ta bort vattnet från taket INNAN vi går upp på det.
Sabina fick ett nytt smeknamn: Myran. Vi smider feta planer för framtiden. När jag mötte upp henne i morse hade hon tjackat två Triss-lotter eftersom det tydligen var vår turdag idag. Jaha. Och där vann vi ingenting. Plus att jag blev ju dyngsur om fötterna senare, så vad är det för tur med det? Jag tror bestämt att det var ett aprilskämt. Dessutom kan jag inte hålla käften en sekund när jag jobbar heller. Alla andra är tysta som möss, men min mun går i ett. Kanske är det för att jag är så rädd för att ramla ned.
Ett tag blev jag lite orolig för Janne som var så envis med att hänga på en av plankorna som dessutom var lös. Jag kände mig som en mamma och sa åt honom att sluta, för snart skulle han ramla ned. Inte hjälpte det. Han vägrade och fortsatte att hänga och dingla som värsta apan. Jag blundade för jag vågade inte titta, men lyckligtvis slutade det bra och han kom ned helskinnad trots det kritiska läget.
Nu är jag sådär härligt väderbiten och varm i kroppen. Glädje.
Snart sticker vi ut och seglar igen och gissa om jag längtar!

Bild från i somras.

Min älskling kommer hem idag!


Vid tio-tiden ikväll landar hon på Arlanda. Då ska jag stå där med öppna armar och le och krama så mycket jag kan.

RSS 2.0