Du var min armé.

Livet vill vara mitt just nu. Det är jag som får äga och inte ägas.
- Du ska styra, inte styras.

Jag är inte van vid att gå runt och känna såhär. Att inte ha några jobbiga tankar som gnager mig. Trots att några av dem kanske finns där, har jag bestämt mig för att skaka bort dem. Jag har bestämt mig för att tro på att allt löser sig, för det gör det faktiskt.
För några veckor sen skrev jag i ett dokument på min dator. Där står det bland annat:

Jag är trött på att svara ”bra” när någon frågar hur jag mår. Det är att ljuga flera gånger om dagen, både för andra och för mig själv, och det är att klistra på något som egentligen inte finns där, dag ut och dag in. Jag svarar bra för att det är det som förväntas av mig, det är det jag har lärt mig att man ska svara och det är det vi uppfostras till. Ingen vill väl ge ett sken av att må dåligt. Svaghet är inget att beundra.
Men jag är trött på att gå runt och låtsas att allt är bra när det inte är det. Jag är trött på att ständigt hålla humöret uppe när det enda jag egentligen vill är att gräva ned mig någonstans, gråta och sova bort det som gör ont. Att rida ut den mörka vågen i drömmarnas land och få vakna upp en dag och ha glömt bort hur det är att må skit.
Jag orkar inte längre gå runt och intala mig själv att ”det blir bra” eller att ”det löser sig” när jag inte tror på de tomma orden längre.

Jag fick ihop sex A4-sidor innan jag förstod det själv. Det var så mycket som behövde komma ut.
Men det gör ont i mig när jag läser. Det gör ont i mig att man kan ha så ont. Av ingen egentlig anledning.

Idag sitter jag här och mår bra och känner hur jag för var dag får allt mer makt över mitt liv.


Grattis älskade vän TJUGO år!




Sabina den fina.

Jag är ett lyckopiller just nu.

Just idag känns det som att jag bloggar bara för bloggandets skull. Det finns något hos mig som gör att de texter jag skriver när jag inte mår världsbäst ofta blir mycket bättre än de jag skriver när jag känner mig lätt som en fjäder. Och det gör jag nu. Jag har jobbat bort alla mina stenar, och det lilla grus som kommer ibland blåser jag bara bort. Kanske har jag lärt mig hur man gör, eller så har jag bara bestämt mig för att ha någon slags teflonkropp där allt rinner av mig. Och kanske beror det på att det är vår.

Jag har mått bra av att träna så mycket som jag gjort de senaste dagarna, då samlar jag kraft. Framförallt rensar jag huvudet och laddar med nya endorfiner.
Den elfte ska jag ge allt.
- Skin bara så som du gör nu, då är jag övertygad om att det kommer gå bra.
Och när hon sa så sken jag ännu mer.

Kööör bara.


Äta bör man annars dör man.

Är det något jag verkligen har lärt mig de senaste dagarna är det att man måste äta som femton hästar om man tränar som en gnu. Jag har verkligen fått trycka i mig för att orka, och det ger också resultat. Det här med att slarva med maten och ha lite oregelbundna måltider funkar inte, det är dags att lägga det livet på hyllan. Fem mål om dagen ska det vara: frukost som man kan stå sig på länge, mellanmål, lunch, mellanmål och middag. Det är dags att sluta vara så överdrivet rädd för vad man stoppar i sig - hejdå alla hjärnspöken. Träna bör man annars dör man, och då jävlar ska man också äta för att se skillnad. Såvida man inte är ute efter att bryta ned sig själv.
Och kom ihåg att man inte är duktig om man hoppar över måltider. För det första ställer kroppen in sig på svält och tar upp alla näringsämnen så fort man äter något (=när man väl börjar äta som vanligt igen går man snabbt upp i vikt för att kroppen är i så desperat behov av energi) och för det andra, tänk vilken mumsig måltid man går miste om.
Känslan av att känna sig duktig i all ära, men den ska man inte få av att låta bli att äta. Tacka vet jag mat.

Carpe diem.

På tåget hem idag försökte jag känna efter, men det enda jag kunde känna var hur glad jag är.
För ja. Just nu är jag bara glad, och vet ni hur skönt det är?

Doctor Jones.

Igårkväll satt jag uppe sent i min säng med wesc-lurarna på öronen och iPoden i handen och dunkade musik för att lyckas bestämma mig för vilken låt jag skulle instruera till idag. Jag bytte säkert tre-fyra gånger och till slut kom jag fram till att Aquas gamla dänga Doctor Jones skulle väl inte vara helt fel ändå. Det blir ju lite kul och party och allt det där.

Idag var sista dagen på utbildningen och imorgon skriver jag tenta.
Det har varit tre väldigt intensiva dagar och många utmaningar att ta sig an och rädslor att övervinna. Vi har cyklat flera timmar per dag, svettats hysteriskt och druckit kopiösa mängder vatten. Vi har dessutom ätit kopiösa mängder mat, frukt, keso/kesella och återställningsdrycker för att orka. Trots det lider jag säkerligen av en liten vätskebrist och förbränningen går på högvarv. Jag är hungrig hela tiden.
Det sista vi gjorde idag var att instruera till våra låtar. Som jag kanske nämnt tidigare har jag egentligen världens scenskräck. Jag får blackout och vet knappt vad jag heter. Hur knäpp är inte jag som väljer att bli något sånt här då? Här snackar vi ju bara rampljuset.
Till en början var det lite läskigt att kliva upp på scenen och ha alla ögon på sig, men det funkade och det släppte när musiken kom igång. Bara det att jag minns nästan bara vaga fragment av vad jag gjorde, det andra är lite suddigt. Däremot kommer jag ihåg hur jävla kul jag hade! För det var det. Så jävlajävlajävla roligt!! Tilläggas ska väl att vår lärare filmade varenda en.
Efter värsta hårdpasset (som det blev när alla körde en låt var), hade han dukat upp en hemmabio med stepbrädor, mattor, tv och GODIS i gruppträningssalen så vi fick titta på våra framträdanden, ge feedback till oss själva och få feedback av de andra. Ditt förnamn är utstrålning.

Mamma sa att hon är så imponerad av mig för att jag tar mig an saker som jag är rädd för. Att det är en styrka. Jag har lite svårt att se det, för jag har alltid sett det omvända. Egentligen handlar det väl om att ändra syn på saker och ting.

Nu ska jag plugga inför imorgon och sen blir det att sova eftersom jag förlorar en timme den här natten.


SAFE.

Tänkte bara säga att jag kanske inte är så aktiv de kommande dagarna. En del grejer är på intåg och jag går en väldigt intensiv utbildning för att kunna bli cykelinstruktör (vilket är så jävla roligt!!!) torsdag-lördag dagarna i ända. På söndag är det tenta och lite mer cykel. Gissa om jag är helt slut i kroppen för att jag cyklat så mycket och så tungt idag. Inte nog med det är det något fel på ventilationen i cykelsalen där vi var, vilket resulterade i att jag svettades ännu mer än jag vanligtvis gör (och jag svettas inte lite.) Men håll tillgodo.
Förlåt, men det är verkligen så stört, sjukt, galet, jagvetintevad, tokigt, jätteroligt!
Egentligen är jag en person som hatar att stå inför grupp. Jag får alltid blackout, kallsvettas och vill helst sjunka genom jorden. Det är nyttigt för mig, det här. För det är en personlig utmaning så det skriker om det, och vet ni, jag tänker besegra den här rädslan.
Jag citerar Alfons Åberg: Stick du stygga spöke, för du finns inte.


Allt vi sagt, allt vi gjort, blev en sång för dig.

Jag har alltid gillat att vara tjej, eftersom jag älskar långt hår, roliga frisyrer och det här med att göra sig fin. Jag tycker om målade naglar, läppglans och bodylotion i någon fruktig lukt. Det är en vardagslyx att få fixa håret, smörja in sig med krämer och sminka sig.
Däremot har jag aldrig varit den där tjej-tjejen som håller för öronen så fort någon börjar prata om bajs. Jag klarar inte av dem då jag själv är ganska öppen av mig. Jag har heller aldrig varit värsta kill-tjejen som har kepsen på sned, åker skateboard och hänger med grabbar för jämnan. Någonstans emellan dessa har jag väl ändå funnit min plats. För jag tycker om rosa, glitter, hål i naveln, armband och örhängen, klänningar och annat liknande. Men jag gillar också att bli kladdig, arbeta med kroppen och utsätta mig för lite läskigare saker där adrenalinet rusar i en. Och jag har värsta kiss och bajs-humorn, vilken jag aldrig tycks växa ifrån. Humor överhuvudtaget har jag rättare sagt, för jag skrattar åt precis allting egentligen. (Eller är det humor då?)
Det är skönt att man kan vara lite som man känner.
Att sväva lite utanför det som samhället definierar som tjej respektive kille. Gå sin egen väg.
Jag vill inte vara en sån som blir placerad i nåt fack.

(Nackdelen med att vara tjej är dock den där veckan som infinner sig en gång i månaden. Den sätter stopp för ganska mycket. För ibland kan jag vara så chockerande sur och irriterad och ha så äckligt ont i magen att jag bara vill ligga under täcket hela dagen och bita i kudden och svära. Å andra sidan får ju vi bära på små mjuka, rosa bebisar och känna hur det är att vara gravid. Det ska vara häftigt har jag hört. Men att föda... Hjälp.)


The saltwater room.

Det är som att jag har myror i hjärnan. Min tankeverksamhet är på max. Igår när jag nästan somnat var jag tvungen att tända lampan och hämta anteckningsblock och penna för att få allt på papper. Idéerna sprudlar lite, men vad det blir av dem återstår att se. Om det ens blir nåt.
Så numera måste jag ha penna och papper vid sängen för att känna mig lugn.

Imorgon är det bara en vecka kvar och sen får jag krama dig och prata med dig och vara storasyster på heltid igen.

Dom som försvann.

Jag har två utslagna framtänder och det forsar blod ur munnen på mig. Jag minns inte om det var någon som slog ut dem på mig, eller om jag ramlade och slog i. Känslan av hur paniken griper tag i mig är skrämmande, och ännu värre blir det när jag ser skräcken i min systers ögon. Hennes blick säger att det ser ut som att jag ska dö. Jag gråter för jag är rädd att det är här livet tar slut. Strömmen av blod är inte likt något jag sett tidigare, det är som att jag tömmer mig på allt jag har. Ganska omgående finns det två personer som står mig väldigt nära som tar hand om mig. En av dem har på sig en lila T-shirt. Jag får ligga med huvudet i deras knän och bli sådär liten igen och släppa ut alla tårar. De klappar mig på håret.
När jag vaknar minns jag inte vilka de två personerna var. Det spelar ingen roll hur mycket jag försöker komma ihåg, de är fortfarande lika ansiktslösa. Det enda jag minns är att jag kände mig trygg som ett barn i mammas famn hos dem.

Det här är andra drömmen jag har om tappade tänder. Sabina sa att om man drömmer om tänder betyder det att man är rädd för att växa upp. Att man är rädd för mognaden.
Kanske är det nu jag håller på att ta steget över tröskeln från barndomen till vuxenlivet och kanske är det nu jag håller på att stänga dörren och låta barndomen vara minnen blott.

I have time on my side, making diamonds of coal.

Jag har kommit in i världens Kent-period. Det är i princip det enda jag lyssnar på i dessa dagar. Och det är förjävla bra ska jag tala om.

Förövrigt är jag totalt d.ö.d. i kroppen. Kan knappt lyfta armarna efter dagens mil som slutade på 54 minuter exakt, och därefter bodypump. Så går det när man har värsta bästa dagsformen.
Sen en liten parentes: jag är ganska ljushårig igen.


22:a mars.

Idag är det exakt fyra år sedan, på dagen.
Jag förstår inte riktigt hur fort tiden har gått.
Tjugoandra mars tjugohundrasex.

Det skrämmer mig när jag tänker på hur det kunnat bli om jag inte gjort det, och att beslutet jag tog då var avgörande för resten av mitt liv.
Jag minns hur jag tampades med rädslan och de påfrestande tankarna under väntetiden, och jag minns hur jag grät i skolan dagen efter beskedet. Då var det det största jag varit med om. Idag ser jag det bara som en av många händelser i livet.
- Det första jag ska göra när jag vaknar är att vicka på tårna.
Det gjorde jag.


Jag hittade bilder från innan på min dator. De äcklar mig lite.


Träningsvärk!

Jag har då aldrig tidigare stött på någon träningsvärk i rumpan i klass med denna. När jag vaknade i morse och skulle lägga mig i fosterställning kände jag hur det verkligen drog i rumpmuskeln. Inte blev det bättre under dagen. Jag kan ju för fan knappt sitta utan att det känns som att det ligger värsta grejen mellan stjärten och stolen. Det måste vara gluteus maximus som grott till sig rejält sen gårdagens pass.
Skön grej att jag inte heller kunde luta mig bakåt när jag skulle göra situps idag för att jag hade så djävulskt ont i rumpmuskeln. Efter ett hårt spinningpass hade jag väl i stort sett utsatt rumpan min för allt den kan tåla. Det riktigt brände och sved av all mjölksyra och jag stapplade därifrån.
Nej, vet ni, fortsätter jag såhär kommer min gluteus maximus snart sitta i nacken. Jag tror minsann att jag fått en fastare rumpa sen igår. Åtminstone känns det så. Men damn vad jag ska fortsätta köra det där mördarpasset eftersom det uppenbarligen gör susen!
Min rädsla för faktan om att gluteus maximus sjunker en decimeter under ens livstid sätter eld i baken på mig. Inte katten vill jag vara en jävel på "penntricket" i framtiden. (Det är när man kan hålla fast en penna under rumpan och den stannar där. Går att göra på brösten också.)
Creds till styrketräning säger jag bara!

Imorgon efter frisören (ja, jag har bokat sling- och klipptid nu!) ska jag springa och köpa handledsskydd så jag kan utsätta mina armar för lite tyngre vikter. Jag har nämligen ruskigt svaga handleder och de tar hemskt mycket stryk när jag tränar armar bland de fria vikterna. Sen ska jag också köpa en ny träningstop som är rosa. I like!


Sundance kid.

Jag fick höra mycket som var nyttigt för mig att höra igår, och jag förstod att jag ska ta åt mig av det.

Meet me half way.

För tillfället är jag så supertaggad på att styrketräna. Carran och jag körde mördarbenpasset på gymet idag och jag känner redan hur träningsvärken är på g i rumpan och benen. Ibland hatar jag dessvärre min rygg, eftersom det finns en punkt ganska högt upp som det strålar i lite då och då... vilket det gjorde idag när det skulle bli knäböj vid de fria vikterna. Ont. Jag tror den säger ifrån när det kommer för mycket belastning på, så jag fick ge upp och satsa allt jag hade i benmaskinerna.

Jag kom på att jag har världens träningsvecka framför mig!
Söndag: Spinning 55 min + mage
Måndag: Ev. milen beroende på hur mitt lår mår (annars blir det någon annan form av uppvärmning) + bodypump
Tisdag: Armar och axlar + mage
Onsdag: Spinning 30 min + core 30 min + bodypump. (Eller så blir det ben eller att vila på onsdag.)
Torsdag-lördag: Cykelinstruktörsutbildning på SAFE = minst två cykelpass om dagen på minst en timme vardera + massa annan praktisk träning, yey!
Söndag: Spinning 75 min + mage
Oh. My. Lord. Vad mycket cykel det ser ut att bli.
Och jag saknar att springa något enormt. Det här låret måste kollas upp.

Hår.

Ella har alltid sagt till mig att skönheten inte sitter i håret, eftersom det uppenbarligen är det jag tror. Men vet ni, jag älskar verkligen att prata hår. Det är typ det roligaste som finns.
Och jag har jättelänge gått och suktat efter sådär långt och fint hår, men det verkar aldrig riktigt bli sådär som jag vill ha det. Givetvis är det mitt eget fel eftersom jag alltid förstör det på något sätt så jag hindrar det från att växa.
Igår ringde jag hur som haver och beställde klipptid och slingtid. Slinga ska jag göra för att jag saknar det blonda, och klippa måste jag göra för att jag aldrig gör det. Bu.

Nobody puts Baby in a corner.

Tänker jag efter är jag nog inte så trasig egentligen. För jag kan känna. Jag har alltid lyssnat på mina känslor, levt mitt liv efter vad mina känslor säger och på något sätt låtit mig styras av dem. Kanske är det inte så nyttigt att helt och hållet låta känslorna ta över hela tiden, det gör en så sårbar, men samtidigt är det häftigt. Att man kan känna så starkt.
På ett sätt tror jag det är nyttigt att man släpper ut känslorna till fullo. Visserligen kan det ha negativa konsekvenser om det är en känsla som trycker ned en - sådana ska man försöka tränga bort. Å andra sidan kan det vara bra att man har de känslorna också, för det kan på sikt stärka en.
Trots att jag kan växla humör innan jag ens hunnit blinka och trots att jag många gånger inte känner mig euforisk, skulle jag för allt i världen inte vilja byta. För jag tycker om att känna. Det är skönt att våga. För det är ju exakt det jag gör, om jag tänker efter ordentligt. Vågar. Ja. Jag vågar känna efter hur jag känner. Hela tiden. Och jag kastar mig in i känslan som kommer och blir ett med den utan att tveka, trots att det kan vara skadligt. Det är aldrig en känsla passerar genom min kropp obemärkt.
Jag insåg det idag. Då jag länge gått runt och trott att jag varit feg och rädd, har jag egentligen bara tvivlat på mig själv och samhällets acceptans. Och känt för mycket. Visst har jag varit rädd i stort sett sen studenten, men det har bevisligen inte hindrat mig från att göra det jag vill. För blickar jag tillbaka, då har jag verkligen gjort precis det jag vill. Jag har aldrig riktigt lyssnat på någon annans vilja vad gäller mig, för att jag alltid varit rädd för att bli trasig. Jag har onekligen brytt mig något oerhört om vad alla andra ska tycka hela tiden, men det hör egentligen inte hit, för jag har fortfarande bara lyckats lyssna på hjärtat och inte hjärnan i varje situation jag ställs inför.
Ändå har jag många gånger gått och varit svart av avund för att jag för en sekund inte kan stänga av hjärtat, för att jag aldrig kan lyssna på det min hjärna har att säga i valet och kvalet. Och varför kan jag inte vara som de? Men jag undrar, handlar det om mognad? Är man mer mogen för att man kan välja bort det hjärtat säger, eller handlar det bara om samvetet, om en pliktkänsla?
Hade jag lyssnat på hjärnan från första början, hade mitt liv sett väldigt annorlunda ut nu. Frågar jag mig själv om jag hade varit lyckligare då, kan jag utan tvekan svara nej. Jag hade inte det. Jag hade förmodligen glömt bort hur det är att känna.
Blivit känslolös.
Det vill jag inte.
För jag är känslor. Känslorna är jag. De styr mig.
Därför har jag i hela mitt liv gjort precis det jag vill, och också blivit uppmuntrad till att göra precis det jag vill.
Jag är medveten om att det är lite riskfyllt att bara leva efter vad hjärtat säger hela tiden, men fan vad det får mig att må bra många gånger och vad det gör mig till mig egentligen.
Och vet ni. Jag lever. För det är att kunna känna så starkt så man tror att man ska gå sönder som gör att man vet att man lever.


Yep.

Min träning har fått ta lite smällar den här veckan. Jag hamnade i obalans i söndags och sen dess har det bara gått utför. Antingen har jag inte hunnit eller så har jag bara känt mig totalt osugen. Och det har jag lärt mig efter några år: träna ska man göra för att det är ROLIGT och inte för att man måste.
Dessutom har mitt lår börjat kärva igen, så det kommer bli cykling för mig i någon vecka eller två framöver. Inte mig emot eftersom cykelutbildningen börjar nästa torsdag. (Bara det att jag avskyr att vara ifrån löpningen då det är den som är bästa medicinen mot alldeles för mycket virrvarr i skallen.)
Hur som haver, träning har jag inte sysslat med sen i lördags, så det ska jag ta tag i imorgon bitti kl 06:45 då det vankas spinning med favoritinstruktören! Och på söndag är det ett till efterlängtat spinningpass, taggad eller? JA!

Två veckor!

Idag är det exakt två veckor till den här vackra individen kommer hem igen. Då blir allt som vanligt.

Jag längtar efter dig.

Har nån hört nåt om Hurricane?

Så fort jag springer in i en vägg eller träffar på ett hinder har jag en tendens att ge upp. Det är som att jag bara släpper allt, faller handlöst och väntar på att någon ska plocka upp mig igen. Livet fungerar inte så. Jag kan inte fortsätta ligga i ett hörn och gråta så fort jag har lite motvind. Ändå gör jag det lik förbannat, för det känns som att hela min jävla vår har varit en enda fet storm åt helt jävla fel håll.
Ni vet när man är på Gröna Lund eller Liseberg och ska dra i ett av tusen miljoner snören för att få ett pris, och man vet att ett av snörena går till just det där som man vill ha. Då rycker man aldrig i rätt snöre. Ungefär så känner jag mig nu. Som att jag drar i snöre efter snöre, och det blir bara fel hela tiden. Jag blir aldrig n.ö.j.d.

Det känns som att det enda jag gör är att vänta. Varje dag väntar jag. Jag väntar på morgondagen, jag väntar på helgen, jag väntar på en ny vecka, jag väntar på förändring, jag väntar på livet. På livet(!) Man ska inte behöva vänta på livet, för det är det här och det är nu jag lever.
Jag vill inte se mitt liv som en tid av väntan, men ändå känns det som att väntan är det mina veckor består av. Det är som att jag har en inre önskan om en bättre värld, en värld som finns där ute. En värld som är vacker och där alla mår bra och har varma hjärtan.

Jag tänker hela tiden att jag gör det sen, sen ska jag ta tag i det, sen, sen, sen. Jag tänker att jag gör det sen, men sen finns inte föralltid.
Och det suger att jag inte fattar att livet en dag tar slut. Då är sen föralltid glömt.


Sweet fourteen.

Ibland kan jag önska att jag var fjorton år igen och tog massa bilder på mig själv varje dag, hängde på playahead, var utan måsten och skrattade med kompisar för jämnan.
När jag tänker tillbaka på den tiden idag minns jag det som att jag skuttade på moln. Som att jag alltid hade medvind och att det inte fanns några problem. Känner jag efter ordentligt och verkligen sätter mig in i de åren, minns jag vilken uppenbar identitetskris jag gick igenom. Så fort några viskade och skrattade var jag övertygad om att det var mig de pratade om. Jag var livrädd för att inte bli accepterad och jag ville hela tiden vara någon annan än den jag var.
Alla har gått igenom det eller kommer att gå igenom det. Tjejer runt fjorton år måste ha de mest osäkra och trasiga insidorna som finns. Dessutom var det under den här tiden jag hade min korsett och det tärde ännu mer på mitt självförtroende. Det hindrade mig från att se ut som jag ville och jag var rädd för att de skulle avslöja mig. Det var som att jag bar på en hemlighet. Trots att mina närmsta vänner visste och trots att de aldrig skulle sluta vara mina vänner för det, fick jag för mig att jag hade ett lägre människovärde. Jag tryckte ned mig själv något ofantligt.
Fjorton år är en djävulsk ålder egentligen. Särskilt rebellisk behöver man inte vara, humörsvängningarna infinner sig där ändå. Humöret går ständigt upp och ned och är som en lång berg- och dalbanetur. Antingen mår man bokstavligen skit och ligger och gråter till kudden är alldeles blöt, eller så skrattar man och är så glad att det gör ont i hjärnan för att endorfintillverkningen går på högvarv.

Egentligen är jag idag ganska lik den lilla tjej jag var då. Det som är annorlunda är att jag fått mer perspektiv och erfarenheter, och att det som jag består av slagit rot i mig så att jag inte längre går runt och är osäker på min personlighet och hur man ska vara. Jag består inte längre av ett suddigt, trassligt moln. Jag kan lättare skaka av mig det som bara skulle bryta ned mig och jag är inte lika rädd för att säga vad jag tycker.

I oktober fyller jag tjugo och jag inser hur tiden som tonåring försvann bara sådär. Jag kan önska att jag skulle levt mer de åren, men det är försent att säga så nu.
Kanske var det inte så mycket lättare då, men ibland vill jag inget annat än att vara fjorton igen och stå framför spegeln och fotografera mig själv i en desperat jakt på bekräftelse och självförtroende.

Med ena foten utanför.

Stundtals börjar jag falla igen, men jag får tag i klippkanten och kravlar mig upp. Jag tänker att från den tjugofemte blir det annorlunda.

Falun.

Jag har ingenting att säga idag, så jag bjuder på lite gamla goda bilder från KS-tiden när vi åkte till Falun och levde loppan en vecka per termin. Så himla fiiiina pyjamasbyxor som jag fortfarande använder!! Haha. Rätt ska vara rätt.





Det där med styrketräning.

Jag springer lätt en mil på bandet utan att bli speciellt flåsig (dock svettas jag som en gris) och jag undrar alltid efteråt varför jag inte gav mer. Detsamma gäller spinningpassen - de är äckligt jobbiga, men jag grejar dem hur lätt som helst ändå. Mest för att jag har sån otrolig vilja när det kommer till träningen; jag ger mig fan på något och pressar mig själv och det slutar ofta i att jag klarar det jag tänkt.
Sen finns det en annan del av träningen. Det är den där styrketräningen jag aldrig förstått mig på riktigt. Jag har trott att jag bygger muskler på bodypumpen, men den träningen är klassad som uthållighetsträning. Dock är jag inte helt med på det, för muskler har jag fått sen jag började köra bodypump. Men jag vet, ska man bli en såndär biff som skriker längst bort i gymet och är alldeles röd i ansiktet för att det är så jävla tungt för att man lyfter typ 2345 kg så man nästan bajsar på sig, då ska man inte gå på bodypump. Då ska man träna styrka. Vilket jag provade på idag. Armar och axlar fick det bli (och såklart uppvärmning och lite rygg och massa mage.) Öh. Där står jag och ser fullkomligt lost ut, trots att jag vet hur man gör. Men, när det känns som att alla ögon är på en och när man hör hur de tänker vad håller hon på med, då känner man sig alldeles ny i träningsdjungeln. Inte hindrar det mig ändå. Jag körde musiken i öronen och stod där framför spegeln och beundrade mina vackra biceps som bara växte sig allt större.
Och var är de där glada grabbarna som sa att jag var tajt och ville visa mig hur man tränar armar häromveckan? Jag behöver er nuuuu!


Du vill att jag ska falla mot något som du har gjort till ditt, men ska jag falla, ja, då ska det finnas tid att falla fritt.

Kan någon sätta ord på hur bra Melissa Horn är? Nej, jag tror inte det. Hon får sjunga för mig hela morgonen.
Jag har massa idéer nedklottrade i ett anteckningsblock nu, men det är så svårt att få det på papper när det är ljust ute. Jag vet inte riktigt hur alla andra fungerar, men för mig är det mycket lättare att komma i något slags mood för att skriva när det är mörkt ute. Eller på kvällen överhuvudtaget. Kanske är det för att jag känner att jag vill vara ute när det för en gångs skull är sol. Sol!
Snart ska pappa och jag ut och köra lite bil och sedan kommer min efterlängtade, fina Maddies hit och sällskapar mig ett tag. Ikväll blir det spinning, magträning och kanske lite armar om jag vågar. Det återstår att se, men snart klättrar jag nog på väggarna eftersom jag inte tränade igår. En promenad i solen fick jag i alla fall.
Sol var det!

Stjärna.

Jag satt i min säng och ritade lite ikväll. Kanske är det så att kreativitet föder kreativitet, för plötsligt kom det till mig bara sådär.
Jag kanske har en handling.
Än så länge är det dock endast en tanke och inget på papper. Viktor lovade mig häromdagen att han skulle vara med hela vägen, men jag kommer behöva mer hjälp. Vilka är med mig?

Min blogg.

Helt ärligt så blir jag lite imponerad av mig själv. Av vad jag kan åstadkomma. Och att jag faktiskt inte är så dum som jag tror ibland.
Jag halkade av misstag in på blogginlägg som jag skrev för ganska exakt ett år sen och jag får läsa texter jag inte riktigt trodde jag var kapabel att skriva. Då brann det i mina fingrar. Jag kunde skriva om helt onödiga och ointressanta saker och ändå på något vänster lyckas vända dem till något som blev kul att läsa. Likväl kunde jag skriva om allvarliga och livsrelaterade frågor, eller frågor som tärde på mig överhuvudtaget, och jag hade något otroligt flyt i det jag skrev.
Det kan kännas som att jag inte känner den tjejen vars några texter jag precis läst. Hon som satt och skrev på exakt samma plats som jag sitter på nu, för ett år sen.
Det är som att jag var någon annan.
Som att jag visste allt, men ändå ingenting.
Jag var så mycket mindre då, men samtidigt verkar det som att jag var så himla mycket större än nu.
Jag hade andra rädslor. Det som bekymrade mig var allt runt körkort, att hinna gå ut i helgen när vi drunknade i plugg, att den festen krockade med en annan fest, kärlek, att komma försent, att inte få det betyget man strävade efter, m.m. Jag hade en underliggande rädsla för framtiden, men mest tyckte jag ändå att det skulle bli spännande att komma ut i livet.
Jag hittar kommentarer från människor som jag inte vet vilka det är, från ip-adresser som jag inte känner igen. En skriver att jag är söt och en annan skriver att jag har snyggt språk, att jag har talang. Men den kommentar jag alltid har undrat mest över och fortfarande undrar över, den fick jag en gång när jag var lite ledsen och hade skrivit ett inlägg om en okänd kille som kom fram till mig på krogen och smällde mig på låret. Kommentaren lyder Du är en av de snyggaste brudar jag känner och har döpt sig till You knöw who. Och jag vet inte alls vem det är, jag har faktiskt ingen aning. Jag tvivlar på om jag någonsin kommer få reda på det. Det var ju så längesen, men jag vet vem jag hoppades på att det var då.
Vi var så små ändå. Jag hittar inlägg där jag skriver om olika former av kärlek, om livet i sig, om minnen jag alltid kommer ha och om bara små vardagshändelser som kunde få mig att tokskratta. För någon utifrån som inte känner mig som kanske läser, kan måhända tycka att det är små onödiga saker som skrivs, men för mig är det färgklickar i vardagen. Det är mitt liv.
Jag hittar ett inlägg från en kväll när vi var hemma hos Sabina ett gäng och hängde på soffan hela kvällen. Det var innan allt såg ut som det ser ut nu och det var bara Viktor som hade körkort. Vi var fyra personer som satt och lyssnade på Curly Sue i bilen hem den natten. Då var körkort så stort. Idag är det nästan pinsamt om man inte har det.

Jag var nog ändå smartare då. Kanske är det lättare att vara det när världen inte är så stor i jämförelse med hur mycket man vet. För när det känns som att man vet mycket mindre i proportion till världens storlek, ja, då känner man sig dum.
Och världen är större för mig nu än då.
Den här bloggen är min livshistoria sen snart två år tillbaka och jag ska ta mig tid att läsa igenom hela, månad för månad, inlägg för inlägg, rad för rad och ord för ord.
Hade jag inte vetat bättre hade jag kunnat säga att den här bloggen skulle kunna bli en bok.
Men det kanske den är redan. För mig.
Min bok.

Sol.

Solen skiner mig i ögonen och himlen är klarblå. Inte ett moln syns. De bländande strålarna värmer mig och luften är sådär friskt kall. Om det finns något som heter perfekt så är den det. Det känns som att den renar hela strupen och hela lungorna och fyller kroppen med ljusblåa, vackra andetag. iPoden låter jag ligga i fickan, för fåglarna kvittrar och det är ett tecken på att våren är på väg. Bara det är som musik i mina öron.
Plötsligt känns allt så mycket lättare. Jag är som en fjäder och marken jag går på är som rosa, mjuka moln. Kanske är det just för att vi går mot ljusare tider och jag kommer att tänka på hur fint Saltsjöbaden är på sommaren. Hur mysigt det är att kunna vara ute i kvällssolen i bara ben och hur idylliskt det är att gå promenader längs vattnet nere vid Grand Hotel. Att köpa glass nere i kiosken eller att bara sitta vid vattnet och njuta av solens värmande strålar. Kanske är det för att jag börjat koncentrera mig mer och mer på att vara närvarande. Att jag har börjat träna mig själv till att styra mina tankar och att försöka njuta av det som är nu. Sen kommer förr eller senare. Jag försöker skriva mina egna pjäser som spelas på den inre scenen, och jag försöker bli min egen teaterdirektör.
Och det är sol.
Det är fint när snön smälter bort, för det är beundransvärt att se vad som döljer sig där under. Vad som tappert legat och väntat på att få se solljus under de här mörka månaderna som varit. Vad som fått utstå kyla och fukt och bara funnit sig i det. Det är fint att se hur det växer sig till liv igen.

Mannen i den vita hatten.

Idag trillade ett kuvert ned i brevlådan från SAFE. Det innehåller schema för cykelinstruktörsutbildningen om några veckor, samt musik att lyssna på till dess. Jag känner hur kalaskul det kommer bli. Viktigt är att ha med sig matiga mellanmål och mycket att äta överhuvudtaget för det kommer bli MASSA träning. JA!

Somna inte osams med dig själv, drick vad jag har sagt med lite socker.

Man inser inte vilken vardagslyx det är att träna förrän man varit ifrån det en period. Nu kan jag äntligen springa igen och det får mig att känna mig så mycket friare.
Igår tänkte jag att jag inte skulle gå ut så hårt då jag inte sprungit på kanske tre veckor, men eftersom mitt löpband inte stannade efter 25 minuter som vissa gör (bajs på dem) så fortsatte jag till bodypumpen började. Sträckan slutade på 7,3 kilometer.
Och idag blev det milen till att börja med och efter det insida och utsida lår, rygg och mage. Jag bad Viktor att hjälpa mig att klara av chins och dips, men jag är inte byggd för sånt. Än. Måste se till att fixa lite starkare armar, så jag får väl börja tugga spenat eller nåt.
Imorgon har jag körlektion som bjuder på stadskörning. Intressant.
Vilket värdelöst inlägg det här blev, men jag känner att jag tömt huvudet på tankar efter att ha skrivit ett 6-sidigt dokument på datorn, så nu är jag nollställd.

Förresten, kan apoteket lära sig lite svenska innan de gör reklam i tidningar? Och Willy:s, det heter olivtvål och inte oliv tvål.

Kissing the lipless.

Saker och ting börjar kännas väldigt mycket bättre. Det verkar som att man behöver lite svarta dagar ibland för att kunna växa sig starkare. De behövs för att kunna ge en slags överkompensation, precis på samma sätt som de bestämda vilotimmarna behövs för att man ska bli starkare när man tränat.
Nu är jag på banan igen, och jag hoppas för guds skull (eller ja, egentligen min egen) att jag stannar här ett tag till.

Det gäller bara att lära sig att inse.

Sådär.
Nu har jag skrivit av mig och är lite mera jag igen.

Tack alla fina som finns. Vad har jag gjort för att förtjäna er?


Tom.

Jag skriver av mig någon annanstans ett tag.


Fina du.

Tack, Lina.

.

Jag har varit ganska duktig idag och fått saker och ting gjort. Det finns vissa jobb jag skulle döda för, men det finns inget annat att göra än att hålla tummarna.
Ångestklumpen kanske är lite mindre och svider inte lika mycket i magen som tidigare, men den finns fortfarande där.

RSS 2.0