I'm coming to visit you in a minute, stay awake


Om en vecka idag ligger jag i en hård säng på en Viking Line-båt. Om en vecka idag är jag på väg till Finland med familjen. Tro mig när jag säger att jag längtar. Jag älskar verkligen stället. Minus är väl att det ligger så långt bort = problem om man skulle vilja hem över en dag eller två. Kanske är det ett plus också? Man kommer ju bort från allt och alla ett tag vilket är skönt i sig. (När jag säger allt och alla menar jag givetvis dem/det jag helst är utan.) Det är bara lite synd att Finland är så "långt" bort ibland. I sommar skulle jag mer än gärna gå på Winnerbäck och så skulle jag kunna döda för att få vara hemma på homecoming-partyt. Det handlar om en dag. Men jag har lärt mig att acceptera att jag alltid går miste om saker när jag väljer att spendera hela somrarna i Finland. Det är ju bra i sig, för när jag blickar tillbaka på tiderna jag haft där minns jag bara bra saker. För jag älskar ju Finland. Jag älskar allt med Finland.

You can tell the sun in his jealous sky when we walked in fields of gold

Jag är kass på att uppdatera under dagarna. Förlåt mig. Det är ju sommar. Om man kan kalla det för sommar? Vädret  tyder inte på det, men det börjar ju bli en vana att de svenska somrarna ser ut på detta vis nu för tiden...
Söstra mi och jag åt frulle tillsammans. Ingen sa ett knyst. Vi hade lovat mamma att handla, så vi gick en långprommis och sen blev det affären på vägen hem. Vi slötittade på Lost. Malin kom förbi senare än beräknat p.g.a. krångel med någon X-box-upplockare. Sunes sommar was the shit. Nä, men den är ju så ofantligt rolig så vi såg den. Älska när pappa Rudolf börjar berätta om hur himla bra läkkött han har och att de sa det till honom redan på BB. När han sen kommer in på att man behövde plocka ut honom ur hans mamma med tång och sugklocka får jag ont i magen. Jag hade bananskalle upp till sjätte klass i stort sett. Haha. Ser du något tåg Karin?! Inte jag heller! Puss på dig Rudolf. Sen lagade Malin och jag mat. Eller jag lagade. Malin såg på. Ingen uppskattade det förutom vi två. Jag sa till mamma att hon skulle vara glad för att jag lagade mat. Ja, TACK! Det var.. och sen kom hon inte längre. Enastående? Speciellt? Vad var det? Det är lugnt om du inte älskar allt hos mig mamsen, jag vet att jag finns i ditt hjärta ändå! Skämt åsido, men det är ju sant. Du kan göra mamma stolt en annan dag. Efter maten gick Malin och jag en runda i Saltis. Älskar älskar älskar att andas in den ljuva sommarluften i lungorna. Ni vet när det doftar sådär härligt om alla blommor. De där lukterna man bara känner på kvällen. Mums. Sommar.
Resten av kvällen har jag desperat försökt leta upp bra böcker på internet så att jag kan köpa imorgon. Måste nämligen ha till Finland. Malin och jag ska till stan förstår ni, och då vore det bra om jag kunde ta en sväng in i bokaffären och plocka åt mig det jag vill ha dirr. Tips, någon? Utöver det måste jag köpa nya, vita Keds och lite hygienartiklar. Sen blir det höjdpunkten: SUSHIBUFFET! Yummie. Det vattnas i munnen på mig när jag tänker på det så jag måste sluta. Och på kvällen sjunger Anders Lundin med sina gäster på Skansen. Det ska vi se! Det är sommar det.



Tallinns kyss


Bara rösten som kallar i den evigt viskande vinden

Det blir aldrig som man tänkt sig. Utgång var till viss del planerad igår, men se så det gick. Middagen inföll lite väl sent och hela grejen kroppen sätter igång när man ska smälta maten gjorde oss rätt trötta. Så det blev film och lite mörk choklad för min och Sabbans del. No country for old men. Euw vilken äckelman säger jag bara. Det blev lite sent. Sista tåget hade precis på minuten gått när S kom på idén att hon kanske borde bege sig. Bussarna skulle inte börja gå förrän vid 2 på natten. Är det okej att jag sover över? DET ÄR KLART DET ÄR. (Du behöver inte ens fråga.)

Idag träffade jag Carran i Sickla. Vi tog en liten tur i affärerna, jag var på jakt efter sandaler. Lyckan var med mig idag. Fyndade också en tröja/tunika inför Jennys föräldrars 50-årsfest på lördag. Nu har jag hela looken planerad! Score. C och jag lunchade på Sandy's. Sen gick vi lite mer i affärer. Klockan slog fyra. Spinningen började. Benen dog. Benen är fortfarande döda. Efter passet när vi låg där så romantiskt på varsin tunn madrass på golvet för att göra situps slängde jag ett öga på klockan. Carro, vi har bara 25 minuter kvar att spendera tillsammans innan vi skiljs åt för resten av sommaren. Ska vi inte göra det lite finare? Så vi tog några situps till. Carro tyckte det där med 25 minuter lät så ledsamt så hon ringde mor sin och frågade om inte jag kunde få grilla med dem hemma hos dem. Det gick an. DET VAR GUDOMLIGT GOTT. Sen bar det av hem. Antar att C i detta ögonblick packar för fullt. Hon och Sabina ska back to England i(natt)morgon. Fubb. Jag sticker först i augusti. Och jag kommer inte träffa dessa underbara vänner förrän om jättemånga veckor när de kommer hem från Grekland. 12e augusti. Nämen vilket sammanträffande, det är ju återträffsdatumet! Och den 16e augusti är det ju England för min del. Aaaee, inte deppa nu. Upp med hakan. Vi blir ännu gladare när vi ses nästa gång då. Men det går ju inte att förneka. Jag kommer sakna er.


Tack för att du skriver världens bästa musik, Lars

Det drar en skugga utmed murarna i kväll
Den är sval och förtegen
Du har sett den i ögonvrån förr
när du vandrat dom tomma stegen
Du har sett den passera
och göra natten så märklig
Du vet att verkligheten
är inte alltid så verklig

Jag såg en man ligga och dö på en bänk en natt
det var inte mycket att göra
Hans vän sa: Jesus tar hand om dig nu
men han kunde varken se eller höra
Månen blänkte i fjärden
nordens renaste vatten
Man la en filt över kroppen
sen gick vi sakta hemåt i natten

Har du vandrat dom tomma stegen
utmed orons kanaler
Har du kastat några stenar i djupet
och sett dom singla ner i spiraler
Det är låst vid grinden
till den öde stranden
Det står en vakt vid porten
han har fått blod på tanden

Jag känner en som sett mer än dom flesta
en som aldrig sett vad han har här
Han säger att han vart i helvetet och vänt
Jag tror en del av honom blev kvar där
nu står han utanför världen
Genomskådad och bitter
Han går dom tomma stegen
under fåglarnas glada kvitter

Dom fann en kropp nere vid vattnet idag
den måste legat där hela natten
Kulhål tvärs genom bröstet
lungorna fyllda med vatten
Fick någon tyst på dånet
Var det värt besväret
Du känner skulden och skammen
fast du aldrig höll i geväret

Jag tror på duvan som vet vart den ska
Jag tror på godhet och bättring
Jag är en barkbåt
Som driver mellan grenar och stenar
och en nattfjäril är min besättning
Inga vakter vid porten
Inga hänglås i grinden
Bara rösten som kallar
i den evigt viskande vinden

Alla vi som älskar kor

ALKOHOLISM: Du har 2 kor, men ser 4.
ANARKISM: Du har 2 kor. Du skiter i dem.
EGOISM: Du har 2 kor. Du mjölkar dem och dricker upp all mjölk själv.
HINDUISM: Korna har dig.
ILLUSIONISM: Fan va många kor du har.
KOMMUNISM: Du har 2 kor. Regeringen tar båda och ger dig mjölken.
KVANTMEKANIK: Du har ungefär 2 kor.
MARKNADSUNDERSÖKNINGAR: Du har 2 kor. 53% av dem föredrar Pepsi före Coca cola.
MATRIXISM: Det finns inga kor.
NAIVISM: Att överhuvudtaget ha kor.
NATIONALISM: Du har 2 kor. Du slår den ena gul och den andra blå.
NATURALISM: Du har 2 kor.
NAZISM: Du har 2 kor. Du kallar den ena arisk och sätter den andra på koncentrationsläger.
NYLIBERALISM: Du har 2 kor. Du säljer dem och köper mjölk.
PACIFISM: Du har 2 kor. Du släpper dem fria.
RASISM: Du har två kor. Du sparkar ihjäl den ena för att den är svart.
SKEPTEISM: Va fan ska man ha kor för?
TERRORISM: Du har 2 kor. Du spränger dem.

För kärlekens skull


Trots den inte allt för färska bilden sitter kärleken i.
Jag älskar dig, systra mi.

I am the wilderness locked in a cage

Jag har alltid varit en morgonmänniska. Hur sent jag än går och lägger mig vaknar jag på tok för tidigt. Har precis slängt i mig en tallrik havregrynsgröt med jordgubbar och mjölk och tänkte ta mig i kragen och bege mig ut på en springtur så fort matsmältningsprocessen är över. Senare kommer Sabztah Blaxtah Gangztah Wangztah ut till Saltis och gör mig lite sällskap. Var vi äter får vi se. Ikväll då? Utgång? Perhaps.


Ett mörkt vatten flyter genom Riga.

Jag har vaknat på Daugavas botten. Det finns så mycket att berätta men inget att förstå. Vi har haft det kul jämt och ständigt och jag tror aldrig jag skrattat så mycket under en vecka. Det vi varit med om under loppet av några dagar är saker man sällan får uppleva under ett helt liv. Jag syftar inte bara på själva seglingen, utan även alla dessa random händelser man aldrig räknat med. Det bästa av allt var att hela resan var flera varv runt jorden över förväntan.
Redan efter en dag var vi förälskade i hela besättningen. Så härliga, äkta och jordnära människor är sällsynt att träffa på i så stora grupper. Projektet vi var där för att genomföra, Baltic Sea Project, gick väl mindre bra. Inte en kotte i Estland kunde snacka engelska så inte kunde man göra sig förstådd heller. Inte mig emot. Jag hade ändå inte en aning om vad jag skulle säga. Så det blev att stå och ta emot pengar från människor som ville kliva ombord på världens bästa båt. Så söta som vi var där vi stod drog vi väl in miljoner. En kväll lekte vi kurragömma med besättningen. Jag letade. Tobbe och Anton sprang iväg och smygåt bullar och rullade in på båten igen bakom två gröna soptunnor. Carro satt på Affe. Inte bokstavligt. Lennart vann. Men jag har redan tagit det snacket med den luckan. Det blev midsommar. Dundermiddag. Pia sjöng om Briggen girls som längtade efter snopp. Skål kapten! Vi gick ut och tränade inför dragkampen som skulle ske mellan oss och Götheborgs besättning. Affe lekte Anna från ambassaden om vartannat. Kom upp så vackert. Kisspaus på vägen. Happ, då har man sett den också. Ful var den. Vi förlorade dragkampen. Lena försökte ge oss shots. Jag lovar, jag säger inget. Pia ville att jag skulle följa med henne (läs: drog med mig) på toaletten så hon kunde kissa. En grabb som kom från en stad mellan Vänern och Vättern som "ingen hade hört talas om" berättade hur mycket han saknade att fira midsommar med sin mamma. Carro lyssnade för att hon tyckte han var så snygg och ville inte vara oförskämd. Jag tyckte han såg ut som Näcken. Men man kan vara trevlig för det. Vi vandrade tillbaka till briggen igen. Jag gick arm i arm med Lena. Hon vägrade böja benet när hon skulle hoppa ned från en mur. Jag tog emot henne och gissa om hon ramlade ihop i en liten hög? Ja. Och flaskan hon tagit med från Götheborgstältet hade hon innanför jackan. Jag skrattade som aldrig förr och oj så jag tränade magmusklerna. Det gjorde nog Sabina, Carro och Karro också för den delen. Måste du bajsa? Lena sa att jag skulle vara tyst annars skulle hon kissa på sig. Jag skrattade ännu mer. Lena kissade på sig. Jag dog. Kanske ska tilläggas att denna dam och hennes syster (Pia) var 50+. Jag följer med dig över till din båt så du kan byta kläder sa jag. Nej, jag kan låna dina trosor. Jag följde med Lena ändå. En blöt puss på kinden fick jag. Tack så hemskt mycket. Vi gick ut igen. Sen bar det ut i Tallinn. Fast Sabban och jag följde Lena över till hennes båt igen, hon kunde inte följa med. Vi hjälper dig över. Nej, det behövs inte. Jo, tänk om du ramlar i vattnet. Men det är ju bara kuuul. Vi fick varsin blöt puss på kinden igen. Tallinn nästa. Vad hände med kontraktet egentligen? Vi var glada som aldrig förr. Tyst nu, Emma. Hick! Vi lade oss i en böghög på Tallinns torg. Aj på riktigt! Reggaeklubb med fräna toaletter. Är det ni som är Anton och Affe? Du vet, de som sjunger. Sen sjöng jag. Affe tänkte länge. ...nä, det är nog en annan Anton och Affe. Kocken, Carran och jag ville ha nattmat. Ska vi ta en taxi till Donken? Vad fan håller ni på med!? HALLÅ ELLLEEEERRRRR! Donken var stängt. Hesburger också. Alla blomstånd var dock öppna. Klockan var väl en sisådär 4 på natten. Var det för midsommars skull? Would you like to pimp my krans? Och kocken var seriöst villig att pröjsa blommor för att få Carrans krans pimpad. Sweet. Det blev gatuköket i stället. De sålde kebab, men vi hann aldrig få någon. Stötte på massa Johnson's och kocken tyckte det började bli äckligt så vi drog. Have you tasted Johnson's temptation? Ask him how his Johnson is. How is your Johnson? Sen gick vi. Hem till briggen. Fina briggen. Det blev nattmat. Midsommarmiddagsrester. Sillburken kraschade i golvet. Förlåt. Det var gott i alla fall. Sabban och jag satt uppe lite längre med Tobbe och Karolina. Hur många tryck tror du? När er fröken kommer.. då ska vi göra en liten sketch. Klitsch. Godnatt. Affe hade ångest dagen efter. Är jag en dålig människa? Nej Affe, du är en skitbra människa. Det blev söndag och dags för att lägga loss och bege oss till Riga. Lena och Pia kom förbi som hastigast. Lena var stolt(?) Nej men heeej, där är ju min kompis. Tack för att du hjälpte mig i förrgår. Vi ses i Riga! Vi sågs aldrig i Riga, men varför får jag inte säga. Innan vi lade ut hade vi möten. Ett av dem handlade om hur högt ovanför kaffet man skulle hälla i mjölken för att det inte skulle skvätta. Brukar du ha bröstmjölk i ditt kaffe? Vi seglade iväg. Det var mäktigt när vi seglade förbi Götheborg och tutade. Alla som stod uppe på den båten vinkade. De tutade också. Bilar runt omkring oss tutade även de. Det var en så mycket större grej än vi någonsin förstått. Carro och jag hade gemensam vakt. Vi var galet taggade innan vi skulle sova de futtiga små timmarna innan vår vakt började. 00-04. Ingen av oss sov. Vi klev upp på däck när klockan närmade sig vårt slag och kände dirr hur det gungeligungade. Konsten för att inte bli sjösjuk är att äta hela tiden och inte frysa. Vi knarkade knäckebröd och gröna äpplen. Det hjälpte inte för min del. Jag mådde illa konstant i två dygn. Det gungade visserligen inte nådigt vid vissa tillfällen, men usch så jag mådde illa. Jag är så jävla kass på att hantera kräk. Därför vägrade jag spy. Jag stod och höll i relingen under varje vakt och höll blicken på horisonten. Du är en kass sjöman, Emma. Jag fattar inte varför jag inte kan skärpa mig? Varför kan jag inte bara släppa ut det som vill ut och sen må bra igen? Vad är det som hindrar mig? Jag fattar inte. Skärpning ska det bli, men det kan ta tid. Sabina och Karro hade 04-08-passet samt 16-20-passet. Var det du som spydde i lovart? Bröd på kinden, eller hur var det? Jag skulle aldrig kunna bli seglare om jag ska må såhär illa konstant. Men du piggnade ju till på slutet! Ja, det var när båten gick på motor och vi körde på en flod! Mattias (kocken) fyllde 21 den kvällen vi anlände till Riga. Det blev chokladkaka för att fira när vi körde på floden. Var det Daugava förresten? Mäktigt i så fall. För er som älskar Winnerbäck fattar ni. På kvällen blev det singstar. Lina har ljuvlig röst. Sabban och jag var uppesittare återigen. Magnus drog fram någon låt om någon Theobald. Tre, fyra fot lång sjöng de. Kocken kom på att det var ju jävligt långt. Affe påstod att det var ganska normalt för hans del om man vek den dubbel. Dagen efter hjälpte vi kocken att handla. När vi kom tillbaka fanns det ingen annan väg in än att krypa under stängslet. Vi blev smått kriminella. Kocken lagade mat. Pressen kom. What is this you are cooking? It's pasta. And this is carbonara. It's a variant. Senare kom 150 gäster. Vi serverade. En gubbe blev purken för att det inte serverades gin på båten eftersom det är det man dricker på en båt. Inte mitt fel. Vem var det som sa att jag skulle ta två sötningspiller i mitt kaffe!? Sen fick vi följa med besättningen ut. Tjejer, jag tipsar er absolut inte om att gå upp och sno en vinflaska där uppifrån och klunka den på rummet innan. På väg in mot stan gick vi förbi en Statoilmack. Tobbe och Carro ville ha kvällskorv. Jag joinade i matteamet. Beigta Balle. Balle på lettiska betyder party. Otippat. Vi hamnade på någon uteservering. Och vad har vi lärt oss idag? Man ska inte spy i motvind! Det blev nattmat igen. Gary droppade glaset på golvet, pinsamt. Jag måste skita. Dagen efter var det dags att packa färdigt. Jag kan vispa omelett med min mage. Det blev farväl. Usch så ont det kan göra i ens hjärta. Jag hatar avsked mer än något annat. När briggen seglade iväg från oss och vi stod kvar på kajen brast det inom mig. Tårar rinner, hoppet försvinner, tänk att stå ensam kvar. Jag blev så himla ledsen i ögat. Hejdå. Inte för alltid väl? Det blir ju återträff. Ryanair tog oss hem till Sverige igen. Bara för att jag flög i gummistövlar va. Jag saknade det hela kvällen. Jag har saknat det hela dagen idag. Det är så tomt. Så tyst. Jag går och deppar i stället för att vara glad för att jag varit med om det. Jag är så himla bra på sånt. Nu har jag lyssnat på Lars Winnerbäcks Dom Tomma Stegen hela kvällen. Den får mig att tänka på briggenäventyret. Jag säger det igen. Jag saknar det så. Så jävla mycket. Jag skulle göra vad som helst för att komma tillbaka. Jajemen.


Briggen Tre Kronor-äventyret i bilder

Det är bara en bråkdel av alla som togs och så är de lite huller om buller i tidsordning. Men vad gör det? Underbart hade vi det. Jag vill fortfarande tillbaka så himla mycket så det finns inte.













Dom tomma stegen

Igår tittade jag igenom alla bilder från äventyret.
Det gjorde ont i hjärtat och jag blev ledsen i ögat.
Så är det när man fäster sig för lätt vid människor.
Carro sa åt mig att tänka på det roliga vi varit med om i stället för att deppa över att det är över. Tyvärr är det ändå de där sorgetankarna som vinner.
Jag gillar det inte.
Jag saknar människorna på båten så.
Jag vill tillbaka.
Visserligen är det väl skönt att få sova i egen säng och ha lite mer utrymme, men den där gemenskapen man känt under 8 dagar. Den saknar man.
Den vill man tillbaka till.

Jag vill tillbaka mer än något annat

Jag är hemma. Hel. Tro det eller ej. Seglingen var inte det lugnaste man varit med om. Underbart har det varit i alla fall. Jag saknar det så så så så så och när jag skriver det här sitter jag med gråten i halsen. Ett milslångt inlägg med bilder och text om detta fantastiska äventyr kommer en annan dag. De här dagarna hjälpte mig att komma över ett och annat men att också komma in på ett och annat. Är det bättre eller sämre vet jag inte. JAG SAKNAR BRIGGEN TRE KRONOR OCH DESS UNDERBARA BESÄTTNING. Ta mig tillbaka. Hallå eller. Jajemen. Pappa snälla kan vi åka hem en dag tidigare från Finland? Nu börjar jag gråta. Hejdå.


Goodbye my lover(s)

Läget är såhär va. Jag kommer vara borta i Tallinn och Riga från och med idag (17/6) till och med 26/6 eller 27/6, kommer inte riktigt ihåg. Hoppas jag inte mister för många av er under tiden. Om ca 10 dagar är jag tillbaka med nya krafter och massa fina (förhoppningsvis) bilder. Håll till godo, puuussss.


Kärlek två systrar emellan

Jag kan ju inleda dagens första inlägg med att säga att jag älskar min lillasyster. Vi hade en underbar frukost tillsammans idag, vilket vi aldrig tar oss tid till annars. Det blir att man äter i omgångar till vardags, men idag åt vi tillsammans. Det uppskattades. Känns lite som man glömmer hur jädrans roligt man faktiskt har ihop. Man tar det för givet, när det i själva verket borde uppskattas oftare, då alla syskon inte klickar lika väl som min sötaste syster och jag.
Sen gick vi hand i hand på darriga ben ned till vårdcentralen där dagens skräckscenario skulle inträffa. Fästingspruta. Den kändes knappt. Anna var en mes. Puss på dig. En liten pojke behövde gå på toaletten, men han sa att han inte kunde för att hans hem låg alldeles för långt därifrån. Sweet.
Nu tänkte jag ge mig ut på en springtur. Benen bär mig knappt så trött som jag är (en normal sommarlovstisdag hade spenderats stendöd i sängen vid den här tiden). 1 mil får det bli. Japp. Börjar höften bråka med mig säger jag ifrån. Då får den tåla det. Så. 1 mil med min röda lilla kamrat iPoden som lovat att bjussa på det allra bästa från HJÄRTA-listan. Wish me luck.

SNYGG




Elephant juice

Som jag sa. Jag älskar gamla bilder. Till vänster ser du en. Den föreställer mig iklädd matchstället på den gamla goda tiden då innebandyn var en större del av mitt liv. Skämt åsido. Vi bokstavligen sög. Hur som helst. Maddies till höger på den. Posarn. Snyggo va? Hon lirade innebandy hon med. Det var näjz. Idag saknar jag henne. Vi kommer nämligen inte ses på hela sommaren nu och it's literally killing me. Nä, men det äter lite upp mig inifrån. Jag får ta och bli lite mer emo-emma och skära sönder armarna. Skoja. Så långt ska vi inte gå. Jag saknar dig i alla fall, och tro mig när jag säger att jag kommer sakna dig hela sommaren. Låt mig säga New York City summer of 2009. Sounds gorgeous? Utan tvekan. Elephant juice.

Det är pinsamt hur svag jag är för den här filmen


"Jag hatar att säga det här... men ska vi ta en promenad?"

Jenny och jag har gjort det vi är bäst på när vi är tillsammans. Absolut ingenting. Det blir det där att gå ned till ICA och köpa något, upp och dega vid tv:n och datorn, prata om massa, äta middag och så ned till ICA igen för att åter komma upp och se på tv. Kreativt va? Inte speciellt. Men är man två om det blir det så mycket mysigare och man behöver inte känna sig misslyckad. Jag drabbades dessutom halvt av en chock idag när min kära lilla vän sa: "jag hatar att säga det här... men ska vi ta en promenad?" Jag var på utan tvekan. Ett skratt eller två blev det också när Jenny valde att gå i skogen med flipflops och inte skogsvänliga skor. Men det är sådant hon gör. Min vän. Och jag är inte det minsta förvånad. Det är så hon är. Min vän.

Efter att ha ätit apelsinchoklad och x antal chilinötter utan någon vidare motion utöver en timmes promenad blir det ut och springa imorgon. Hade egentligen planerat att springa en mil idag, men någon smärta i min höft som får mig att känna mig som en åldrig sa ifrån. Får hoppas att den är borta till imorgon. Jag är i desperat behov av träning. Spinningen igår gjorde i alla fall susen. Imorgon blir det först och främst att gå ned till vårdcentralen och ta fästingspruta med lillasyster. Hon är något rädd och jag bryr mig inte ett skvatt. Jag har varit med om smärta som inte kan mäta sig med denna över huvud taget. Sen joggajoggajoggaJOGGA. Och så måste jag måla naglarna. Blått får det bli. Sen blir det väl att ta itu med den sista packningen, för imorgon åker jag ju med briggen Tre Kronor if you remember? Det var menat att pappa skulle köra mig till Tallink-båten som ska ta oss till Tallinn och briggen, men när Sabina såhär på kvällningen ringde och frågade vänligt om hon kunde joina in tha car och jag frågade mor min (pappis var inte hemma), sa hon att pappa planerat att åka tunnelbana med mig in. Whaaaaaaat? Hallå? Tjena vadå? Min familj i ett nötskal. Och mamma ville att jag skulle packa allt i olika plastpåsar. Men hej, visst, jaja. När jag sen sa att absolut ingen annan skulle ha packat så utom jag blev hon jätteförvånad. Ibland undrar man...


And we've got stories how we slept with all the movie stars

Idag ska jag träffa min barndomsvän Jenny. Det finns väl inte så mycket att säga egentligen, men trevligt ska det bli.

I will try to fix you

Jag har inget att säga idag så jag säger inget.

I like to move it move it


Hajfensindustrin

En mysig kväll innanför regnets smattrande mot rutorna var tänkt att spenderas framför en bra film. Så blev inte fallet. Fel val av film ska jag inte säga att det var, för det var det definitivt inte. Den här kvällen fick mig att öppna ögonen för en verklighet jag inte trodde fanns. Den resulterade i ilska och svordomar. Jag hade ingen aning om att det var såhär. Jag har bevittnat ondska i sin högsta grad.
Jag blir så jävla arg. Så äckligt sugen på att slå alla känslokalla människor där ute. Vad är det för ingrediens i pengar som gör att man blir blind för allt annat? Jag har precis sett på en film, Sharkwater. Visst visste jag att den skulle handla om hajfensindustrin och visst visste jag att hajfensindustrin var hemsk, men inte hade jag förväntat mig att det skulle vara på den här nivån. Hajfenssoppa. Det har ni hört talas om va? Hajfenan ger tydligen inte ens någon smak till soppan. Det är bara ett tecken på hög status. Innan har jag tänkt att det skulle vara "lite coolt att prova", men aldrig att jag tänker skänka en tanke åt att sätta en hajfena i min mun igen. Aldrig. Jag hade inte en aning om hur brutalt hajarna blir behandlade. Det är väl ganska självklart egentligen, att de behandlar dem respektlöst och utan hänsyn, men hur ofta kommer man på sig själv med att tänka på detta? Aldrig. Jag känner skuld. Skuld för att jag vet så lite om vad som händer utanför min lilla bubbla. Skuld för att jag är raka motsatsen till de människor som utför detta våld och jag gör ingenting. Skuld för att min egen art kan vara så vidrigt grym. Vet ni vad de gör? Jag ska berätta. De lägger ut långa linor med massa krokar på i vattnet. Hajar, som de vill åt, samt andra fiskar simmar och fastnar i dessa krokar. När de sedan tar upp hajen i båten gör de inte ens ett försök till att döda den. Att döda hajen vore ju alldeles för skonsamt mot den. Främst för att det tar alldeles för mycket tid med tanke på hur många hajar de har att ta itu med. Vad de gör är att hålla i hajen, skära av fena efter fena och sedan slänga tillbaka hajen i vattnet. Fortfarande vid liv. Vill du att jag ska hugga av dig armar och ben och lämna dig hjälplös? Detta är inte ens förbjudet i de länder där det utförs. Hur sjukt är inte det? Vid ett tillfälle i dokumentären fick man se en av dessa vidriga mördare, redo att slänga tillbaka en fenad haj i vattnet. Fokus var på hajens öga. Rädslan i blicken. Bedjan efter hjälp. Förgäves. Jag fick tårar i ögonen, kände hur adrenalinpumpen sattes igång. Hur kan sådana här människor få finnas? Hur kan sådant här vara tillåtet?
Jakten på hajfenor är det enda som kan mäta sig med narkotikaindustrin. Det är dessa två som drar in mest pengar och båda är olagliga.
Det är en vidrig värd vi lever i.

JAG ÄR INTE DUM I HUVUDET



Jag tror för väl om folket där ute. Jag förväntar mig att alla ska vara snälla och uppmuntrande, det är ju det jag vill se. Jag har en tendens att blunda för det jag inte gillar, låta det passera och se det jag föredrar att ha framför mina ögon. Tyvärr är jag inte tillräckligt stark psykiskt för att bara skita i idiotiska grejer som folk säger till mig. Jag tar åt mig. Något enormt. Det beror väl på att självförtroendet och självkänslan ibland sviker. Samtidigt vet jag att de gånger man får läsa/höra ouppmuntrande saker stämmer de inte. Jag vet att jag är en bra människa. Jag är smart. Jag är absolut inte dum i huvudet. Tvärtom. Jag har högsta betyg i alla ämnen utom ett hittills. Dessutom är jag ganska säker på att min IQ är över medel efter att ha gjort x antal "test för skojs skull" på nätet. Men det kan diskuteras. Hur som helst. Jag tror för gott om er alla. Ni är nog inte så snälla som ni verkar. Jag tänker inte tillåta mig att bli sänkt. Det är så ovärt. Kommentarerna kommer därför att granskas innan de publiceras i fortsättningen.

PS. Jag ska inte förneka att jag håller med det som står i kommentaren ovan, men jag kan inte se mig själv som "en kvinna med en intelligenskvort under det normala." Jag är inte korkad. Tänkte bara säga det. Tack för att du fick mig att känna mig dålig.

HJÄRTA

Min fina spellista har reducerats från 19 godingar till 18, men det är inget att hänga läpp över.
Här kommer listan, direktimporterad från min röda iPod.
HJÄRTA heter den.

Counting Crows - Holiday in Spain
Neutral Milk Hotel - In the aeroplane over the sea
Lifehouse - Broken
The Wallflowers - Closer to you
Coldplay - Fix you
Goo Goo Dolls - Iris
The Slip - Life in disguise
Lars Winnerbäck & Miss Li - Om du lämnade mig nu
The Killers - Read my mind
Robbie Robertson - Shine your light
Eskobar & Heather Nova - Someone new
The Honorary Title - Stay away
Regina Spektor - Us
Bethany Joy Lenz & Tyler Hilton - When the stars go blue
U2 - With or without you
The Weepies - World spins madly on
Lars Winnerbäck - Elegi
Jose Vanders - A little love song

Så ser listan ut för tillfället, men den väntar självfallet tillökning. Shout Out Louds har ju en given plats. Och Patrick Park. Oh Laura vore inte heller helt fel. För att inte tala om Gyllene Tider. Och Kent. Ja, ni fattar. Jag har en del kvar.
Jag säger till när HJÄRTA är fullständig. Om den någonsin blir det.


Angående Jennys blogg (rapeme.blogg.se)

Det är några som har frågat vad som hänt med Jennys blogg. Hon skriver fortfarande, men den är tyvärr lösenordsskyddad av vissa själ. Jag ska höra med henne om det är okej att jag mejlar användarnamn och lösenord till den som vill läsa, för det gör jag gärna.

Bespara oss från alkisdräggen

Det är ofredande att se slitna kvinnor och män vingla fram på vägarna. Det är äckligt.
Idag när jag gick hem från tåget såg jag ett par, 45+ och alldeles dyngraka. Han försökte hjälpa henne med väskan, vinglade till, tog tag i henne som stöd, hon vinglade till osv osv. Jag gav dem hatblicken. Var nära på att filma. De kommer hit från sitt lilla kyffe och förstör omgivningen. Jag menar, jag tycker det är fint här ute, men folk som dessa får mig att ändra min bild av miljön. Det drar ned poängen så oerhört. Inte nog med att de hänger här nedanför, de har också tagit över centrum. Jag vet att mormor har klagat på att de står där utanför och stinker. Det gör de verkligen. A-laget, snälla kan ni gå och gömma er någonstans så vi slipper se er? Alla har stått ut med att det varit såhär så himla länge, men nu börjar jag reagera. Sluta ta till spriten för att bli glada. Dränk inte era sorger i alkoholen. Gör något av livet i stället. Var glada för att ni belönats med att leva. Det gör man inte länge, så gör något av det lilla liv ni har. Än är det inte för sent. Kom igen, get real.


Sysselsätt mig

Dum som jag är hade jag såklart glömt bort de enorma blåsorna jag fått på mina fötter sen Ellas och min långpromenad igår. Inte så konstigt kanske om man går Saltis runt i Converse..? Dumma mig. Inte heller är benhinnorna helt friska. Det är bara önsketänkande. Inget springa blev det för min del alltså. Några futtiga sit ups var det jag lyckades med innan jag tröttnade. Jag vill verkligen göra någonting. Kanske borde ta en dusch. Något. Jag hatar sådana här dagar när absolut noll händer. Här kan vi snacka slösa bort tiden. Man kan ju alltid hoppas att morgondagen blir lika rolig som denna dag var tråkig. Då går man jämnt ut. Eller äsch. Ni fattar.


Ryck upp dig

Idag är jag inte nöjd med vad jag åstadkommit.
Jag har nämligen inte åstadkommit någonting.
Lite småplock i rummet här.
Lite film där.
Lite mat någonstans där emellan.
Ingenting har jag gjort.
Gått klädd i mjukisar och känt mig skabbig. Jag måste tvätta håret.
Så nu måste jag göra något.
Jag ska ut och springa. En mil.
Benhinneinflammationen lär vara över vid det här laget.
Sen ser vi åt vilket håll det bär av ikväll.

Jag vill se ut som duuuuu


Jag skulle vakna mitt i natten och gå upp och ta en långpromenad

Jag har gjort en ny spellista på min iPod. Den innehåller 19 av mina absoluta favoritlåtar. Notera att jag har närmare 2000 låtar på iPoden. Det finns något i de här 19 låtarna som gör att jag inte kan tröttna på dem. De kan spelas om och om igen utan att jag suckar och trycker på nästa-knappen. Det låter fånigt, men sådana låtar är fina. De är lite som en del av mig. Vad klyschigt det blev nu, inte menat så. Antagligen känner många av er likadant för särskilda melodier.


Slide

Ella har "gjort av med alldeles för mycket pengar" så det blir inget att gå ut och käka lunchmiddag. Äsch, du får en ostskiva här hemma i stället. Hon kommer hit om ett tag. Jag har varit så dålig idag. Jag har inte gjort någonting, men jag antar att det är tillåtet när det är sommarlov. Eller hur? Det blev att stiga upp vid 11, då mor min kom in och sa att jag fått mina betyg. Därpå följde frukost och sedan ett tappert försök till städning som än håller på och varvas med att sitta lite vid datorn. Jag känner mig ganska kass. På ett och annat faktiskt. Det ska det bli bättring på. EM är inte heller riktigt min grej. Visst är det en underhållning i sig att sitta och titta på Sverigematcherna, men att vara bänkad varje kväll för lite fotboll ser jag inte charmen i. Okej, dags att sluta ordbajsa och göra lite nytta. Jag ska återgå till min städning, det börjar arta sig lite. Musiken får mig att tagga.

GLAMOROUS


Dig saknar jag



Här har ni. En världsafin syssling. Ellen heter hon. På fredag går hon ut ettan. Blir ni förvånade om jag säger att hon är modell? Du är så äckligt snygg, Ellen. Försök inse det. Upp med självförtroendet. En tjej som du ska inte gå runt med det på botten. Du har så mycket att vara stolt över. Fatta. Dessutom känner jag ett himla behov av att träffa dig inom en snar framtid. Vad tycker ni? Är hon inte läcker?

Förändra synen på våldtäkt

Veckorevyn gör oss tjejer en tjänst. Vill du vara med och hjälpa till? Gå in och skriv på. Det är en order.

Livet går inte alltid i medvind för Blondinbella

Jag antar att de flesta läst Blondinbellas senaste inlägg om tankarna kring att stänga ned sin blogg. De påhopp hon utsattes för igår vet jag inte om jag psykiskt skulle klara av. Jag har inte byggt upp mitt sinne på det planet. Knappt hon klarade av det - tjejen med det kanske starkaste självförtroendet. Hon är inte direkt min idol, men jag tycker fortfarande hon är duktig som lyckats så bra och lite avundas jag det livet. Efter den här händelsen kan man nog skatta sig ganska lycklig över att vara relativt privat och slippa utsättas för liknande händelser. Även om jag inte skulle banga på att leva Blondinbellas liv för en dag, föredrar jag nog mitt eget lite mindre hektiska. Jag vill ha tid för vänner och jag vill känna mig så trygg jag kan i världen.

Du är nog likadan skulle jag tro

Är jag ensam om att tycka att det är ruskigt kul att kolla igenom gamla bilder? Skulle inte tro det. Ni som brukar skratta åt alla mina tusen bilder på mig själv (jag nämner inga namn, host, Carro, Sabina, Maddies och många andra, host) borde i stället tacka mig. Dessa bilder är nämligen underhållning i högsta grad i framtiden. Jag lovar. Kom hem till mig och gotta er i massa äckligt roliga bilder. Det är typ det bästa som finns tror jag. Nästan.
Imorgon ska jag träffa Ella den snälla. Vi ska äta lunch nere i Saltis, I guess. Det kommer bli härlans pärlans. Jag vill ha megasnack. Och så vill jag känna mig sådär tiotusenprocentigt uppskattad som Ella kan få mig att göra. Varför? Hon skrattar åt precis allt jag säger. När vi ändå pratar om gamla bilder, så varför inte bjuda på en gammal bild på Ella och mig? Är vi inte vackra? (Som sagt, jag har määäängder av andra gamla bilder på min dator, mums! Det är bara att titta förbi.)


Städhjälp sökes

Jag är sämst på allt vad heter städa. Trots att vädret inte tillåter utgång och trots att jag har min spellista med alla favoritlåtar på hög volym hittar jag ingen motivation till att börja någonstans. I stället för att röja, slänga och ha mig flyttar jag på en sak typ en meter och det ser bara ännu värre ut. Det känns som att städning av mitt rum är ett hopplöst fall. Jag vill ha en ny, bredare säng och en byrå. Då skulle det nog bli lättare..
Maddies drog nyss hem. Det var fint att träffa henne. Hon var osminkad och sig själv. Det diggar jag. Vi skrattade åt gamla bilder från hennes land som togs för åtminstone tre år sedan. Det diggar jag med.

Here in your arms


Nothing to say 'cause it's already said

Jag borde som vanligt inte sitta och knappa på datorn och skriva meningslösa inlägg. Så blir det ändå. Jag har en del att göra idag. Främst måste jag städa mitt extremt stökiga rum. Det ska även komma en tjej med tåget(!) och hämta en sacco-säck hon köpt från oss på Tradera. Sen kommer Maddies och snor lite bilder från min dator. Tur nog behöver jag inte känna någon ångest över att behöva gå ut i solen. Det regnar ju och det är bara jag som tycker det är mysigt. Men vadå? Vi skulle dött i hettan om den fortsatt länge till. Njut i stället nu av att du faktiskt är tillåten att sitta inne och glutta film! Jag ska nog ta mig tid och se Armageddon, det har jag inte gjort förut. Självklart måste ni förstå att jag inte vill att regnet ska hålla i sig en längre period, men stundtals är det avkopplande. Det blir så hektiskt annars. Nä, nu ska jag pallra mig till köket och fixa i ordning en redig sallad med massa frön!

Sommaravslutning i KS

Idag gick världens finaste syster ut högstadiet. Been there done that. Jag vet precis hur det känns och jag blev alldeles nostalgisk. Jag var mer rörd än min syster och så ska det ju inte vara? Hon har nog alltid varit den lite hårdare av oss. Jag är mjukisen, den som gråter till alla sorgliga filmer och oftast ser det man ska vara ledsen för i stället för det som gör en glad. Det gäller även vid avsked. Jag minns när jag slutade nian som igår. Inte ens två år hade jag gått i denna underbara skola (ja, den var verkligen underbar och det är ovanligt att man tycker) och jag började gråta veckor innan skolavslutningen i stället för att njuta av den lilla tid som var kvar. Emma i ett nötskal. När domedagen sedan kom var jag helt förstörd. Från den stunden jag gick in i skolan till att jag kom hem grät jag oavbrutet. Det var bland det värsta jag varit med om. Dels var jag rädd för att börja om, men det som verkligen gjorde mig ledsen var att skiljas från alla människor. Främst lärarna. Ja, ni må tycka vad ni vill, men det är underbara lärare på den skolan. Punkt. Idag fick jag träffa dem igen. Det kändes bra i hjärtat. Syster, du och jag ska tillbaka dit i höst och hälsa på. Flera gånger om.

Underbara syster och hennes vän Lina

Jag och världens bästa

Yeah you bleed just to know you're alive

Jag borde sova vid det här laget. Det är inte direkt så att jag ska upp i nådig tid imorgon bitti, men det verkar inte hindra mig från att sitta här och knappa. Hur som helst så vann Sverige. Det är välkänt vid det här laget.
När jag klev av tåget stod Jenny på stationen med sin pojkvän. Hon skulle lämna av honom och vi tog sedan sällis hem. Jag fick höra ett och annat, men det kan inte skrivas här. Bara så du vet så finns jag alltid för dig, vännen. Någonstans mellan den 25e och 7e ska vi ta en sushilunch/middag och ha långsnack. Det behövs från bådas sidor.


Nybliven miljonär (eller tusenär eller vad det kallas)

Idag fick jag ett brev från Trygg Hansa. Det gjorde mig väldigt glad. Som många vet har jag ett ärr jag inte på något sätt gillar, och skulle någon visa intresse för vidare information kan jag ta mig tid och skriva ned hela alltet i ett inlägg. Hur som helst hjälpte pappsen mig för några veckor sedan att ta bilder på detta ärr (man får göra det två år efter ärrbildningen) och skickade sedan vidare bilderna till försäkringsbolaget. Idag fick vi svar och jag blev minst sagt positivt överraskad. Tyvärr blir det till att vara duktig flicka och låtsas som att dessa pengar inte finns. Det gäller ju att spara till New York nästa sommar. Wooo. Sanningen är den att mina pengar tenderar att försvinna lika snabbt som de kommer och jag vet inte ens varför.

Catch a plane to Barcelona 'cause this city's a drag

Igårkväll var det egentligen tänkt att försöka dra ihop lite härligt folk och mysa på ett berg. I dessa tider då EM är igång är det en väldigt oklok idé. Allt slutade med att vi satt fyra tjejer i en stor soffa framför en väldans stor skärm och kollade på snygga fotbollsgrabbar från Italien och Holland. Julia sa att vi skulle heja på Holland eftersom de var orangea. Jag följde strömmen. När matchen var slut började vi kolla på The Departed. Visserligen hade jag "sett" den förut. Lucia Movie Night 06, men jag schlafade genom hela filmen. Ruggigt trött sådär efter att ha varit vaken hela natten. Igår somnade jag också. Att se på tv på kvällen är bästa sömnpillret.
Det blev att slagga hos Julia. Hon bor i jordens snyggaste hus och Runar är hennes granne. Men det går ju inte upp mot Carola som vi har här i Saltis väl?
Imorse blev det dunderfrukost som mättade magen alldeles kanon och sedan blev det att se The Departed en gång till. NU har jag sett den på riktigt och den är grym. Leonardo DiCaprio är snygg. Efter filmen kände jag att jag behövde bege mig eftersom jag hade en del att fixa hemma. Dock är det inte fixat än. Jag har gått på långpromenad med systra mi och varit och köpt stor Ramlösa som jag klunkar nu. Behövligt. Snart måste jag snabba mig till Karolina med ett gäng papper och så är det väl middag när som helst. Lär väl inte bli någon utgång idag, EM-töntarna ska se Sverige-Grekland för det kan man ju absolut inte missa. Jag kan. Whatever. Det blir väl till Julia ikväll igen om jag pallar, men sen är det hem och bums i säng då det faktiskt är en dag imorgon också. Nä, men syrran har skolavslutning och jag vill bli nostalgisk och det börjar tidigt. Någon som vill följa med?

"Ett glatt humör är väl det enda jag har på den här listan"

Som tidigare nämnts ska Sabina, Carro, Karro och jag ut och segla nästa vecka. Ni ska se packlistan. Gummistövlar, skor med tjocka sulor, underställ och dylikt. Ett: Jag äger varken skor med tjocka sulor eller underställ eller något annat som har med detta att göra. Två: Ryan air låter en ha max 15 kg i väskan och dödar en nästan om man går över. Bara lakan tar ju typ två kg.. "Glöm modet när ni packar." Ja, det är väl ganska klart, men inte katten vill jag se ut som en tok heller. Äsch, det får bli Sverige-stället va. Sabina och jag spenderade tack vare denna packlista hela dagen förgäves letandes efter ny bikini, eventuella gummistövlar osv. Jag kom hem med en ansiktsspray från Make Up Store, ett par underbart snygga Miss Sixty-jeans som mina päron vägrar att betala och ett blått nagellack från Viva la Diva. Yes! Precis det som behövdes inför briggen. Nu är jag packad och klar. Ljug inte. Jag får väl ha som ursäkt att jag inte vill bryta naglarna. Då kommer man billigast undan.


Drive this little girl insane

Jag vet inte varför, men jag tänker på dig ändå.


Holiday in Spain

Jag vaknade tidigare än jag hoppades, men det skadar inte. Dagen blir längre. En stor del av morgonen har spenderats med min iPod, som bjöd på Counting Crows - Holiday in Spain. Bäst. Idag vet jag inte vad jag ska göra. Ganska säkert blir det att sola, kanske en långpromenad om jag känner för det. Någon som vill leka? Förresten går tankar inte att styra över. De kommer bara. Så jag fortsätter tänka ett tag till. Det blir bara så.

3 godbitar till


Leave my wings behind me

Egentligen borde jag vara utslagen. Tre kvällar i rad och upp tidigt morgonen därpå är inget att leka med. Men utslagen är jag inte. Möjligen övertrött, jag vet inte.
Ikväll blir det nog att titta på fotboll med min faderkaka för att samla lite nya krafter inför den kommande veckan. Dagens minus är att alla låtar jag lyssnat på idag passar ganska bra in på hur jag känner. Plus då? Ja, min lillasyster har kommit hem från tre dagars segling, men lika fort som hon kom åkte hon igen. Det var någon kompis till henne som alla skulle sova hos inför deras idrottsdag imorgon. Stackarna som måste gå i skolan. Jag har ju sommarlov!

Iris



And I'd give up forever to touch you
Cause I know that you feel me somehow
You're the closest to heaven that I'll ever be
And I don't want to go home right now

And all I can taste is this moment
And all I can breathe is your life
Cause sooner or later it's over
I just don't want to miss you tonight

And I don't want the world to see me
Cause I don't think that they'd understand
When everything's made to be broken
I just want you to know who I am

And you can't fight the tears that ain't coming
Or the moment of truth in your lies
When everything seems like the movies
Yeah you bleed just to know your alive

And I don't want the world to see me
Cause I don't think that they'd understand
When everything's made to be broken
I just want you to know who I am

I don't want the world to see me
Cause I don't think that they'd understand
When everything's made to be broken
I just want you to know who I am

I just want you to know who I am
I just want you to know who I am
I just want you to know who I am
I just want you to know who I am

Sandras, Stinas, Kajsas och Michelles 18-årsfest

Bjuder på lite bilder från min kamera sen igår.
Sandra har några på lager hon med, de publiceras eventuellt senare.






Heartache

Igår hade jag väldans roligt. Jag är nöjd. Det är så underbart att komma ut och träffa folk. Jag vet inte hur många nya människor jag fått upp ögonen för under de senaste dagarna.

Det jobbigaste är att inte veta om tankarna är sanning eller lögn.
Att inte veta hur det skulle kunna vara.

Sveriges nationaldag såg ut ungefär såhär

















Carpe diem

Igår bjussade Maddies folket på middag. Det första alla fick göra var att dra en lapp ur ett fat. På lappens baksida fanns det tre olika punkter och på framsidan fanns en bild på en grabb. Punkterna beskrev händelsen mellan en tjej som fanns på middag och den killen som var på lappen. Alla lappar var olika och till varje tjej fanns en tillhörande pojke. Leken gick ut på att lyckas ta reda på vem av tjejerna som hade fått till det med denna grabb som fanns på bilden och med hjälp av de tre punkterna kunde man ställa frågor lite diskret och eventuellt lyckas luska ut vem bruttan var. Vid middagen parades tjej och lapp ihop rätt. Jag blev inte paff när jag fick min, Maddies. (Jag kan förklara mig och jag har inte gjort något med honom. Det är en viss S som inte kunde infinna sig som är den skyldige, men jag tackar och tar emot!) Hur som haver var vi sedan tvungna att förklara hela situationen. Carro och 14-åringen. Hanna och Britz. Amanda och Klingan. Jag och mannen-på-den-snyggaste-bilden-på-hela-middagen. Varför skrattade alla så mycket när jag berättade om bomben i väskan?
Det var tidigare bestämt att fest skulle langas hos Maddies med stort M efter middagen. Icke sa nicke. Max i Skuru hade fjortisfest och självklart så var vi tvungna att gå dit. Misstag eller inte? Avgör själv. Ett bussäventyr var det i alla fall och jag var kissnödig sen första början. Vid halv 3 ramlade Carro och jag in och hoppade bums i säng. Halv nio i morse ringde klockan och jag kände mig som en söt liten hamster som inte klarar av att öppna ögonen i dagsljus. Bara det att jag var nog inte så söt. Jag sprang i varje fall och väckte min sovande vän. Det blev frukost och sedan träning. Kändes som att jag inte gav någonting då mina benhinnor gör så fasligt ont. Jag gick och köpte skor till ikväll och när jag kom hem blev det långpromenad på en och en halv timme så jag kände att jag lyckats med något idag.
När jag kom hem hade jag ett missat samtal från min älskade Ella. Jag ringde upp och fick skvaller. Haha är det enda jag kan säga.
Ikväll är det fyra flickor som ska ha gemensam 18-årsmiddag och därpå fest. Hoppas på det bästa. Imorgon drar jag mig tillbaka. Det har varit så sjukt intensivt de senaste dagarna. Skulle dock något väldigt, otroligt, ytterst trevligt dyka upp kan man ju resonera på nytt.


Yesterday









Happy nationaldag

Två dagar har det varit röj nu. Ikväll och imorgon kväll gäller det också. Vi får se hur länge man orkar hålla på. På söndag drar jag mig tillbaka. Det här är ingen livsstil att eftersträva.. Jag säger som Maddies och Anton och Affe: känner en ångest blandat med bakfylla och hat. Jag vaknar varje dag och tänker vem fan är jag? Men bort med hat och sätt in kärlek eller något fint. Det var trevligt igår. Jag höll i en ciggarr för första gången i mitt liv. Det är status. Någon blåste i en tom flaska så det lät som en u-båt. En annan kläckte "ryssarna kommer!" Modig och Alsén diskuterade det namn som givits för det flickan har där nere. Det som börjar på f. De undrade var namnet kom ifrån. Modig hade hört att det betyder fuktig våtmark. Den fakta Alsén hade var att det kommer från latinets fitr, som betyder våt och vacker. Snart var Ella med i diskussionen också. Det var en upplevelse. Jag åt en massa = ångest idag. Någon kläckte: "Jag tror att Emma är gravid och försöker dölja det." Haha. Det var värt att skratta åt. Ridder av det kvinnliga könet och jag smög runt i fleecefiltar på upptäcktsfärd. Vi kan inte vara tysta när det behövs. Bemmis no2 tog en hel serie fjortisbilder på mig. Det är bland det bästa jag vet. Broms diggar Bloodhound Gang - The Bad Touch. So do I. Bäst. You and me baby ain't nothin' but mammals so let's do it like they do on the Discovery Channel. Ridder av den manliga varianten blev något feminin när jag gjorde en inbakad fläta i hans hår. Det var gulligt. Vid 2-tiden kom någon på idén att ringa en taxi. Ingen lyckades få tag på någon. Efter några tappra försök hoppade Vedel, räddaren i nöden, in och ringde. Han kirrade en dirr. Det var en glad cab driver som plockade upp Branden, Alsén och mig. Båda grabbsen var livrädda för att sitta fram. Jag var brave. Jag fick sitta längst fram i taxin. Branden bad chauffören byta till 107,5 och dra upp volymen. Vi dunkade fjortistechno hela vägen hem. Branden sa att "pappa pröjsar taxi hem, vi släpper av dig hemma hos dig" efter att jag erbjudit mig att hoppa av utan att det blev någon omväg. Det var snällt Brandis. Tack.
Idag mår jag som jag förtjänar. Jag har varit uppe lite till och från, druckit vatten och till och med ätit frukost. Efter frukosten tog jag ett sovpass till. Sen telefonade jag Carro. Hon har sovit jättemånga timmar och är ändå trött. Sweet. Du behöver det, kompis. Jag känner mig bokstavligen som en ballong. Ska ut och gå en ruggigt lång promenad runt Saltis nu. Kommer nog dö av värmeslag, så vi hörs om jag överlever.
Ha en trevlig, svensk nationaldag idag och ät mycket sill. Det är nyttigt.

"Kör ända hem. Pappa sa att han pröjsar taxin."

Kom inrullande för kanske 10 minuter sen. Branden langade taxi, vilket var väldigt uppskattat. Lyckad kväll. Mysig. Lite oförväntade händelser kanske. Jag håller på att somna. Bäst att sussa snart. "Be sjömannen ta ett kort." "Vilken av sjömännen?" "Den randiga." "Men båda är ju randiga!" Jaja. Mer skrivs imorgon. Jag slaggar vilken sekund som helst. Det var najs att se Bemmis och Ridderx2. Lite av incest. Och såklart najs med Ella, Vedel, Broms, Sara, min smörgåskompis Oscar och co. Det var Danmarks nationaldag och den rödvita flaggan var på stångens topp. Det var najs smörrebröd med andra ord. Jag åt som en häst igen. Fattar inte vad det är med mig med ni-vet-vad i blodet. Det är skam. Träna sönder i helgen. Ja, lätt. Gosh, jag svamlar tokans. Bäst att sova för tredje gången. Puss och godnatt. Dröm sött om vad ni vill. Helst om mig såklart. Utgång imorgon och på lördag igen. Hej svullo och välkommen svält. Puss igen.

Sommarlov

Under de nästföljande 20 minuterna ska jag hinna duscha, sminka mig, klä på mig och göra mig allmänt fräsch. Kanske slår rekord? Varför sitter jag här!? Måste gå, hejdå. Skriver när jag kommer hem ikväll någon gång.

Idag fick jag i alla fall sommarlov. Det är najs men det känns inte alls.


Björns student









Kvällspromenader ska inte underskattas

Jag har precis varit ute och gått i en och en halv timme med Mikaela. Vi tog rundan ned till Saltis vid vattnet och båtarna och det var så vackert. Jag rös. Det var inte konstigt. Det doftade ljuvligt, ni vet sådär blommigt som det bara gör på sommarkvällar och som gör att man blir alldeles svag i knäna. Grand Hotell låg ståtligt i ro, upplyst. Ljusen från fönstrena speglades i vattnet och kvällen var så stilla. Harmonisk. Åh så vackert det var och åh så jag låter som värsta nörden. Men ni kan nog föreställa er. Saltis är bra fint.
Inte en sekund kunde vi hålla tyst heller. Vi pratade konstant. Om allt. Solklart att det ska göras om x antal gånger i sommar.

Vad jag glömde nämna tidigare är att Cho är tänd på min lillasyster som är 92a. Han tyckte hon var naaaajs eller hur det var han uttryckte sig. Kul att Cho börjar tagga. But I'm still his number one!

Everybody has seen a pair of boobies before

Det var en ruskigt lycklig och söt Nalle som sprang ut från Danderyds gymnasium. Maddies och jag diggar hans morbror och 90-åriga farfar. Flaket var röj röj röj. Öl i håret och överallt på resten av kroppen från första sekund. Det är värsta lyxkuren för håret. Det skvättes. På varenda en. Inte bara på varje överlycklig människa på flaket, utan även på stackarna som gick bredvid. Bad choice att gå ut just idag va. Det var country roads. Det var skönt folk. Det var massa dricka. Det var kissnödigt ganska fort. Det var en grabb som tyckte att småtjejerna skulle klä på sig. Det var samma grabb som tyckte att småtjejerna inte kunde dricka och bara spottade ut ölen. Han var onajs. Det kom kvistar i ögonen. För att inte tala om öl i ögonen. Ansiktet sved precis som om det höll på att frätas upp. Men det gjorde inget. Det var najs. Alla var glada. Oh ah dagy säg oh ah dagy. Oh ah dagis säg oh ah dagis.
Björnes morbror hämtade upp tre kissnödiga homies utanför Mörby centrum. Han tyckte det stank bärs i bilen och sa att man blev onykter bara av att lukta. De tre homiesarna skrattade. Hemma hos Björne fick Maddies och jag låna duschen. Tack gud. Sen serverades jordens godaste buffet. Jag åt som en häst. Cho trodde inte jag skulle klara det första lasset jag tog, han var beredd att lägga pengar på det. Jag åt det. Och ett till. Inklusive efterrätt. Mamma. Vi kramade sötnosnalle hejdå, grattade honom för studenten, frågade tusen gånger hur känns det?, berömde mormor för det rörande talet, tackade mamma och pappa för supermaten. Sen bokstavligen rullade vi hem. I alla fall jag.
Just nu kollar jag på Grey's anatomy, bäst. Sen blir det kvällspromenad till Saltsjöbaden med Mikaela. Beroende på hur pigg jag är när jag kommer hem kanske jag laddar upp bilder från dagen. Annars kommer dem imorgon. Imorgon då vi slutar skolan! LYCKA. Tagggggaaaa.


Nummer ett på kommentarer

Jag har en flitig läsare/kommenterare på min blogg. Hon läser och beundrar flera gånger om dagen. Det diggar jag. Madeleine heter hon. 99% av alla kommentarer jag mottagit har författats av denna människa. Det är beundransvärt och något att sträva efter. Skönt att man kan vara någons idol.

I detta nu sitter jag hemma hos min kommenterare #1 och designar tröjor. Vi ska nämligen åka flak om ca 2-3 timmar. Jag ska dränka Björn i öl. Han ska komma hem som en dyngsur/rak nalle i eftermiddag till sin mottagning. Det ska Maddies och jag få bevittna. Vi kommer vara lika dyngsura. Främst i öl. Jag taggar varje sekund. FLAKA FETT!!!


Winnerbäck är kärlek


OH MY

Jennifer delade denna kväll med sig av sina youtube-äventyr på msn. Hon förtjänar ett tack. Oasis och Coldplay, TILLSAMMANS. Kan det bli bättre? Njut.


Shout Out Louds - Impossible


Dansar inte lika bra som sjömän

Jag är allt annat än besviken över denna underbara dag. Inte nog med att sommaren är här nu och det är över 20 grader i luften, jag har dessutom spenderat dagen på fina platser med fina människor.
Vid 11 mötte jag Sabina och Jennifer vid Sickla för att gå vidare till Sickla strand och sola och ha myspicknick. Där låg vi i sommargräset i några timmar, lyssnade på sommarmusik som Gyllene Tider och Lars Winnerbäck och hoppades på att bli somrigt bruna på kropparna. Ibland fick vi sällskap av ett flertal väldigt närgångna kanadagäss som faktiskt gick runt och betade på gräsmattan. Jag försökte lite halvt klappa en av dem, men det misslyckades. Sandra kom lite senare cyklandes från Nacka strand.
På eftermiddagen mötte jag Maddies i stan för att införskaffa tröjor till morgondagens flakäventyr! Cubus räddade oss. 2 T-shirts för 129. Klippt. Vi kommer vara fullbordade med öl i håret och mascara under ögonen. Maddies var hungrig och sugen på Sandy's. Klockan var fyra vid det här laget och jag hade bara fått i mig frukost och fruktsallad under dagen, så hon var inte ensam om att behöva påfyllning. En grekisk sallad kammade hem förstaplatsen rätt ned i min mage. Jag blev bautamätt för den var megastor. Maddies var mätt som en gris efter sin medelhavssmörgås. Där satt vi med vår mat, på en bänk på T-centralen, utblickandes över fontänrondellen där överlyckliga studenter dunkade hög musik på sina flak. Det låter nog mer idylliskt än det var. Study hard, party harder. Om ett år är det vi. Ni fattar inte hur mycket jag längtar.
Nu har jag precis ätit middag och har en del saker att bocka av ikväll. Dels ska jag ringa min vän Björn aka Nalle inför imorgon och sedan vankas det Gossip Girl och Desperate Housewives. Inget plugg, yummie!

Oh on I rush to the start

Nu kommer min blogg bli tråkig. Inte sådär känslosam som den varit hittills. Okej, den var ju i och för sig inte kul då, men ja. Denna bebis kommer i alla fall börja likna en i mängen och jag har mina anledningar till det. Det är inte bra för själen (eller något i den stilen) att öppna sig sådär och säga saker indirekt. I fortsättningen ska jag hålla mig neutral och sluta ge intrycket av sökandet efter någon slags bekräftelse. Mitt innersta ska jag dela med mig av till de närmaste och eventuellt till en dagbok vid sidan av. Det är faktiskt skönt att få skriva av sig ibland, men man måste hålla sig inom vissa gränser när det handlar om öppna platser. Detta med risk för att bli sårad, kränkt, you name it. En dagbok kan hjälpa. Den kan bara jag själv läsa. Så, mina i nuläget ca 25 läsare, take it or leave it. Kanske förlorar jag läsare. Kanske vinner jag. Det är upp till er.

Coldplay

Jennifer och Petra har. Sandra har. Och femtioelva tusen andra människor har.
Jag snackar givetvis om Coldplay-biljetter. Jag vill också ha. Precis som alla andra som blivit utan.
Dock ska väl erkännas att jag inte gjorde någon större effort för att knipa några. Ingen alls till och med. Det ångrar jag lite. Coldplays låtar är guld. Fix you. Fix itThe scientist. Speed of sound. A message. Clocks. Många fler. Det skulle vara värt att se. Som ständigt pank är det svårt att få uppleva härliga stunder som svider i plånboken. Jag kan ju direkt stryka att pengar inte gör en lycklig då det faktiskt inte stämmer. Bara till en viss grad. Men såklart blir jag inte olycklig om jag missar konserten. Det gör ju många andra också, och livet går vidare. Nej. Sabina och jag får helt enkelt åka till Globen samma dag som konserten äger rum och ragga till oss biljetter från folk som säljer. Coldplay känns faktiskt som något man inte borde missa. Viva la vida.


Sommardagsmys

Den var så nära så jag var tvungen att fota

Sabina och jag är råheta

Hår i gräset

Sabztah gangztah och halva jag

Peace out

Jenkalicious

Lyckoskutt

Hjärtat slår ett slag för var förlorad dag

Nu är jag uppe. Pigg som en lärka.
Har precis klämt i mig frukost och är nyfiken över vart dagen ska ta mig. Skämt åsido. Ska snart ge mig av för att träffa upp två vänner och picknicka, men innan dess måste jag ordna en fruktsallad! Senare idag ska Maddies och jag göra en snabb visit till stan och eventuellt ordna Team Nalle-tröjorna inför flaket imorgon. Och så måste vi ju tagga för det också, och det funkar inte att göra ensam. Jag önskar fortfarande så innerligt att ingen kräks. Ni vet inte vilka problem jag har med spya.. Själv gråter jag som ett barn varje gång, men det är nästan värre att se någon annan. Det framkallar. Okej, sluta babbla om ingenting nu.

Ps. På torsdag är det sommarlov!!!!

We all love


Visa hänsyn

Min plan för kvällen (eftersom jag är ledig imorgon) är att ge min bebisblogg en helt ny design. Tid kan det ta. Who knows? Så, du stackare som kanske råkar klicka in dig här under den tid som renovering pågår, vill jag be så hemskt mycket om ursäkt. Återkom imorgon då det eventuellt kan se finare ut. Eller stå ut. You're free to decide. Puss.


För det är så det ska vara








Ovan är en svartvit bildserie på Maddies och mig (från Maddies telefon) en dag i London. Detta var i februari då hon hälsade på mig i gamla goda England. Har jag sagt hur bra du är? Visst är jag generös med bilder nu för tiden?

När nostalgin tränger sig på

Ni vet när man börjar rensa bilderna på datorn och har gått igenom alla de tusen man har på sig själv? Ja, då mitt i allt dyker plötsligt en sådan här bild upp och fyller en med känslor man trodde gått förlorade. Detta bevisar att jag visst hade dem kvar, ganska tydligt till och med.
Trots att USA är det jag stundtals saknar mest av allt, har Malta ett litet rum i mitt hjärta. Visserligen bodde vi på jordens skabbhotell nummer ett, men jag saknar det. Jag saknar att ta hissen ned i frukostrummet om morgnarna och mötas av odören som gjorde att man tappade all frukosthunger man kände. Jag saknar att det var saltvatten i poolen. Jag saknar att steka varje dag. Jag saknar alla utflykterna. Jag saknar det turkosa vattnet. Jag saknar folket. Issa, Sara, Annie, Mari m.fl, när ses vi? När?

I'll make you feel unpretty too

Carro, Sabina och jag fick en rent ut sagt usel första vägbeskrivning till Marina Läroverket där vi skulle läkarundersökas inför seglingen i sommar. Efter x antal försök och telefonsamtal fick vi hjälp av några söta busschaufförer. De visste exakt hur vi skulle gå och vi fann inga problem under promenaden dit, om inte en gammal gubbe på cykel som ilsket försökte köra in i oss för att vi gick på cykelbanan räknas? Det kanske det gör.
Hur som helst. Först ut var hörseltest. När jag klev in i salen frågade tjejen som tog hand om oss, som då gick bakom mig, om jag var skoliosopererad. Hon förklarade att hon såg mitt ärr på ryggen och att hon hade ett likadant. Jag som trodde att jag var nästan ensam om det. Skönt. Vi pratade länge om det. Kul att höra från någon som varit utsatt för samma sak. Tydligen hade hon tagit hela grejen lite lättare än jag. Men den tiden är över och jag är glad för det. Tillbaka till det andra. Hörseltestet gick bra, jag hade några små misstag, men det var då jag tryckt när jag trodde att jag hörde pip. Ni vet, om man vill höra något väldigt gärna så kan man liksom inbilla sig lite?
Sen skulle vi in till doktorn. Det gick bra det med. Jag skrattade ganska mycket.

Annars då? Jo, vi hade vårt absolut sista prov i tvåan idag. Fysik. Gick betydligt bättre än jag trodde. Jag känner mig fri. Som en fågel. Behöver inte plugga ett skvatt på många veckor framöver.
Imorgon är vi lediga. Då blir det picknick.
På onsdag är det betygsnack med Jac. Sen ska Maddies och jag åka flak (gode gud gör så att ingen kräks) och därefter studentmottagning.
På torsdag är det SKOLAVSLUTNING (HURRA!)
På fredag langar Maddies middag.
På lördag langar Sandra och co 18-årsfest.
R
Ö
J

säger jag bara.
Puhh

Bad day

Jag har verkligen en dålig dag idag. Ingenting går ihop med mig. Jag fick spela totalt fel position på matchen, mina benhinnor gör ont som aldrig förr, jag irriterar mig på det minsta någon i familjen säger och jag är så äckligt trött på fysik. Jag går helt enkelt runt här hemma som ett litet åskmoln, redo att släppa ur mig allt muller i vilken sekund som helst. Sämst dag ever. Så. Mucka inte och ha en trevlig kväll framför tv:n eller vad ni planerar att göra.

Skoltrött

Det är verkligen så äckligt sant det här med att jag tappat min självdisciplin. Mitt gamla jag hade suttit och pluggat som ett djur till fysikprovet imorgon. Mitt nya jag gör inte det. Mitt nya jag tenderar att skjuta upp allt i sista sekund. Visst behöver jag kanske inte plugga så mycket mer fysik nu egentligen, men mitt nya jag resonerar som så att man inte ska plugga mer än nödvändigt. Det hade mitt gamla jag gjort.
Detta, mina vänner, är det enda bevis som behövs för att visa hur starkt jag behöver ett sommarlov just nu. Jag orkar verkligen inte anstränga mig längre. Mina hjärnceller håller på att gå in i väggen. Jag vill bara ta det lugnt.
Ska hur som helst försöka återuppliva mitt gamla jag efter dagens fotbollsmatch. Det ska nog gå bra. Nu är det dags för mig att byta om och springa iväg tror jag.

Smakprov från gårdagen

Här kommer ett gäng bilder från igår, enjoy!


























När Gud pissar så regnar det

Underbar kväll igår. Sköna människor med sköna pinsamheter.
Jag lever i alla fall. Så ni vet.
Bilder kommer senare idag, det finns miljontals och jag lovar att bjuda på några.
Nu ska jag ut och lapa sol.
Auf wiedersehen (eller hur det nu stavas)


RSS 2.0